You are here

Grenade® Essential Glutamine

Proizdođač: 
Šifra:
510
Ukratko:
100% čist L-Glutamine, prirodna amino kiselina, najvišeg kvaliteta dobijena inovativnim procesom fermentacije. Saznaj više
2.110,00 RSD
Pakovanje: 
250g

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

+381 (0) 21 631 90 80 +381 (0) 69 631 90 7 +381 (0) 21 3 000 540
Prosek: 6 (1 glas)

Grenade® Essential Glutamine

L-Glutamin je najzastupljenija, neesencijalna amino kiselina u ljudskom telu. Po prirodi ona se u telu nalazi u krvi, u cirkulaciji. Međutim, njen najveći deo je u basenima skeletnih mišića. Preko 90% L – Glutamina u telu se nalazi u mišićnom tkivu koji je glavno mesto za sintezu L - Glutamina. L-Glutamin se svrstava u neesencijalne amino kiseline (u zavisi od unosa hrane ili suplemenata) zbog toga što, iako ga telo može samo sintetisati, u velikom broju slučajeva kao što je u traumatskim situacijama, u stanjima povrede, opekotina, zarastanje rana, u postoperativnim  procedurama kod pacijenata, kao i stanjima teškog kataboličkog stresa, kao što je za vreme intenzivnih vežbi, dolazi do njegove deficijencije. L-Glutamin ima brojne funkcije u organizmu. Učestvuje u sintezi proteina. Jedna od najvažnijih funkcija L- Glutamina je uklanjanje viška amonijaka koji je otpadni proizvod u telu. L-Glutamin deluje kao alternativni izvor energije za ćelije kod onih koje ne mogu efikasno da  koriste glukozu. On reguliše kiselo - baznu ravnoteže u bubrezima proizvodeći amonijak uz prisustvu enzima Glutaminaza.

L-Glutamine povećava snagu, pomaže povećanje mišićne mase, pokreće i održava anaboličke procese i sprečava razgradnju mišićnih tkiva. Dopuna ishrane sa Grenade® Essential L-Glutamine pomaže sportistima da razviju svoju muskulaturu i obezbede adekvatne uslove za povećanje mišićnih ćelija.

Grenade® Essential L-Glutamine spada među najkvalitetnije Glutamine na tržištu. Pogodan je za vegane i vegetarijance. Ne sadrzi gluten, pšenicu, ni GMO. Kao i svi Grenade® proizvodi poseduje sertifikat "Informed-SPORT trusted by sport" 

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost proizvoda

1 doza (5 g)

100 g

Energija

84kJ/20kcal

1672 kJ/400 kcal

Proteini

5 g

100 g

Masti

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

0 g

0 g

Aktivni sastojak

 

L-glutamin

5g

100g

Preporučena upotreba: Uzimati jednu porciju 5g (ravna merica) dnevno sa 250 ml vode: U danima treninga: jednu porciju 30 minuta pre treninga, drugu porciju odmah nakon treninga i treća porcija pre spavanja. U danima bez treninga: jednu porciju ujutro, nakon buđenja, jedna porcija tokom dana i jedna doza pre spavanja.

Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Zaštićeno od svetlosti i jakih mirisa.Upozorenje: Nije namenjeno osobama do 18 godina, trudnicama i dojiljama,starijim osobama, kao ni osobama obolelim bubrezima ili jetrom. Preporučena dnevna doza: 3 porcije=15g glutamina, se ne sme prekoračiti. Radi postizanja najboljih rezultata, proizvod treba koristiti uz odgovarajuću ishranu i program vežbanja

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani. Proizvod nije namenjen za postavljanje dijagnoze, lečenje ili prevenciju bolesti. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti do kraja: datuma označenog na dnu pakovanja

Oznaka serije: označeno na dnu pakovanja

Uvoznik: Vitalikum doo, Republike Srpske 133, 21410 Futog, Srbija

Proizvođač/izvoznik: Grenade HQ, Marsh Lane, Hampton in Arden, B92 OAJ, Velika Britanija;

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 250g pakovanje - 11889/2018 od 10.01.2018. ; 500g pakovanje - 11890/2018 od 10.01.2018.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su sa uračunatim PDV-om. Mogu biti promenjene bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Vitalikum nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške