You are here

Saw Palmetto

Proizdođač: 
Šifra:
1033
Ukratko:
Saw Palmetto Prirodni biljni ekstrakt za optimizaciju hormona Podrška terapiji benigne hiperplazije prostate i hronične infkecije mokraćnih puteva 30 doza - 60...Saznaj više
1.990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

+381 (0) 21 631 90 80 +381 (0) 60 631 90 80
Prosek: 6 (2 glasova)

Saw Palmetto

Saw Palmetto

  • Prirodni biljni ekstrakt za optimizaciju hormona
  • Podrška terapiji benigne hiperplazije prostate i hronične infkecije mokraćnih puteva
  • 30 doza - 60 mega-kapsula

Serenoa repens ili opštepoznata palmeta je popularan sastojak proizvoda koji se preporučuju muškarcima starijim od 40 godina. Saw Palmetto ili testerasta palma (lat. Serenoa repens) je biljka poreklom iz Severne Amerike. Domoroci na Floridi su koristili njene bobice još pre nekoliko vekova u ishrani, a kasnije su je Indijanci prihvatili kao lekovitu biljku. Korišćena je kao tonik, sirup za iskašljavanje i antiseptik.

U medicinske svrhe se koriste delimično osušeni plodovi, sveži zreli plodovi i suvi zreli plodovi. Danas se najčešće upotrebljava kao podrška terapiji benigne hiperplazije prostate (BHP) i za hronične infekcije mokraćnih puteva. Aktivni sastojci obezbeđuju smanjenje količine dihidrotestosterona (aktivnog oblika testosterona, DHA) i suzbijaju dejstvo zapaljenskih supstanci koje mogu da doprinesu benignoj hiperplaziji prostate. Takođe, biljni ekstrakt ima i antiestrogeni efekat smanjujući broj i osetljivost receptora za estrogen, što dovodi do inhibicije rasta strome prostate kod pacijenata za benignom hipertrofijom prostate.

U Evropi su preparati sa ekstraktom testeraste palme postali jedan od vodećih metoda za lečenje ranih stadijuma benigne hiperplazije prostate, ali uvek ih treba koristiti uz postojeću terapiju i konsultaciju lekara specijaliste. Nemačka komisija E je odobrila upotrebu testeraste palme za dve indikacije: probleme sa prostatom i iritabilnu bešiku. Prema ovim odobrenjima, Saw Palmetto se primenjuje za urinarne probleme kod stadijuma I i II BHP. Medikament pomaže pri smanjivanju simptoma povezanih sa uvećanom prostatom, ali ne smanjuje njeno uvećanje.

Neka od dejstva ekstrakta testeraste palme:

  • inhibira delovanje testosterona na prostatu kod benigne hiperplazije prostate
  • smanjuje simptome povezane sa uvećanom prostatom (upala bešike i potpomaže protok urina, hronične infekcije mokraćnih puteva)

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (2 kapsule)

Saw palmetto ekstrakt

-od čega masne kiseline

640 mg*

580 mg*

*=Nutritivna referentna vrednost (NRV) nije ustanovljena

Način upotrebe: popiti 2 kapsule dnevno, uz čašu vode.

Sastojci: suvi ekstrakt ploda biljke Saw palmetto (Serenoa repens) standardizovan na minimuim 45% masnih kiselina; omotač kapsule [želatin; sredstvo za glaziranje: šelak; boja: oksidi i hidroksidi gvožđa; regulator kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum dioksid; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, gluten, jezgrasto voće, ljuskari i sumpor-dioksid.

Upozorenje: Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama kao ni osobama koje imaju neko oboljenje ili su pod terapijom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Ne uklanjati kesica adsorbera vlage nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti do: označeno na pakovanju (dan, mesec,godina). Serija: označeno na pakovanju (lot broj).

Broj upisa u bazu Ministartsva zdravlja RS: 24853/2024 od 10.05.2024 god.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su sa uračunatim PDV-om. Mogu biti promenjene bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Vitalikum nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške