You are here

Stimulanti na bazi kofeina i taurina

Kofein

Kofein je jedan od prirodnih psihostimulansa, supstanci koje utiču na centralni nervni sistem. Jednostavno i brzo se absorbuje u želucu, a zatim kruži celim telom uključujući i mozak. Njegovo dejstvo se zasniva na tome da stimuliše oslobađanje hormona epinefrina(adrenalina) i norepinefrina iz adrenalnih žlezdi. On ima pobuđujuće dejstvo na organizam, prouzrokuje jasniji i brži tok misli, povećava budnost i poboljšava raspoloženje. Kod sportista je veoma popularan jer se njegovo dejstvo odnosi i na povećanje energije, snage i izdrzljivosti. Takođe je veoma efikasan i u sagorevanju masti. Visok nivo povećanja snage, energije i izdržljivosti se oseti čak i pri malim dozama. Pored toga kofein značajno pojačava motivaciju i želju za treningom.

Osetljivost na kofein se razlikuje od osobe do osobe, i zavisi od toga koja količine kofeina se unosi u organizam u toku dana. Osobe koje svakodnevno unose veće doze vremenom razvijaju toleranciju na kofein, pa im je potrebno više kofeina da bi postigli isti efekat. Zato je poželjno da osobe koje počnu da koriste kofein kao predtrenažni suplement izbace ili smanje korišćenje kofeina iz drugih izvora.

Taurin

Njegov učinak u dobijanju mišićne mase,snage i sprečavanju katabolizma učinio ga je popularim među sportistima. Taurin poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina,na taj način se ponaša slično insulinu, pa povečava sitnezu proteina.Rezultat toga je brže dobijanje mišićne mase. Pojačava i dejstvo glutamina koje je veoma bitno u procesu nastanka mišića. Taurin slično kao i kreatin pomaže mišićima da zadrže dovoljnu količinu vode i dobiju veći volumen, a takođe sprečava nastanak katabolizma. Dobra hidriatacija mišića takođe omogućava bolju sentezu proteina. Bolje hidrirani mišići osim veće zapremine imaju i više snage, pa podižu trening na jedan viši nivo.

 

High Caffeine 200®

Tablete sa dodatkom kofeina.

Black Blood CAF+

Radikalna preworkout formula sa 400mg kofeina, NOX kompleksom, koja je namenjena ekstremnim potrebama.  

Caffeine + taurine

Kombinacija kofeina i taurina za povećanje psihofizičkih sposobnosti i koncentracije, smanjuje osećaj pospanosti i umora.

Super Nova

Energija, mišićna pumpa, prokrvljenost, fizička i mentalna koncentracija, izdržljivost.

Nitrox Therapy

NO Reaktor, veća pumpa, bolja prokrvljenost. Carborade™, NOX NRG Pump™, ATP Power™ i CreaBASE™ .

50 Calibre®

Savršena municija pred trening! Za veću snagu i izdržljivost.

Black Ops™

"Hardcore" rešenje za gubitak masti!

Thermo drine

Moćna formula za topljenje masti sa L-karnitinom, hromom, zelenim čajem i kofeinom

Thermo Drine Liquid

Tečna formula koja se brzo resorbuje. Kompleksni proizvod koji podiže nivo energije.