You are here

Ostalo

Critical Cookie

Critical Cookie je užina bogata proteinima, pogodna za nošenje u torbi za teretanu ili bilo gde sa sobom.

DMAE

DMAE – dimetilaminoetanol ili deanol je jedinjenje koje podiže nivo acetilholina, neurotransmitera u mozgu. Moždane ćelije komuniciraju preko ogranaka nervnih stanica – dendrita koji se nikad ne dodiruju. Nervni impuls se prenosi s jednog na drugi neuron preko neurotransmitera, hemijskih supstanci koje se oslobađaju na krajevima nervnih vlakana kada stigne nervni impuls. Te supstance su pokretači mozga. Proizvodnja acetilholina je na vrhuncu oko četrdesete godine života, posle čega postepeno opada. Acetilholin je važan za memoriju, za razvijanje inteligencije i za raspoloženje. Sa starenjem, kako njegov nivo opada, tako počinje i postepeno slabljenje memorije. Postoje i drugi faktori gubljenja pamćenja, na primer smanjenje količine nekih hormona u organizmu kao DHEA, estrogena i testosterona. Pošto je DMAE izvor holina koji učestvuje u proizvodnji acetilholina, on može da uspori proces opadanja mentalne funkcije i da poboljša raspoloženje. DMAE ima zaštitni efekat na mozak i može se smatrati prevencijom senilnosti i opadanja mentalnih funkcija. Bogat izvor DMAE u hrani nalazi se u sardinama i sardelama. Preporučeno doziranje i način upotrebe Odrasli 1 kapsula dnevno sa hranom. Upozorenje Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na ovo jedinjenje, trudnicama, dojiljama i osobama sa povećanim nivoom homocisteina. Aktivni sastojci 1 kapsula PDU* Dimetilaminoetanol (DMAE) 100 mg **   *PDU - preporučen dnevni unos. **PDU nije ustanovljen. Sastojci: dimetilaminoetanol-bitartarat, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), želatin.  

PURE HIMALAYA SO SITNA 500G

Pure Himalajska so sadrži himalajsku so koja ima veliki bazni uticaj, poboljšava apsorpciju, varenje hrane i eliminiše toksine. Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, mnogo se brže metaboliše i ne povećava koncentraciju natrijuma i kalijuma u krvi, a samim tim ne dovodi do povišenog krvnog pritiska. Ukus Himalajske soli je suptilan i nežan, daje prefinjen slojevit ukus hrani, i nema gorčinu kao bela so. Obogaćena je jodom, neophodnim nutrijentom u ljudskoj ishrani. Iako je potreban u malim količinama, veoma je važan jer ulazi u sastav tiroidnih hormona, bitnih za metabolički status i normalni rast i razvoj dece. himalajska so (koja sadrži 84 mikroelementa) jod Himalajska so za razliku od rafinisane kuhinjske soli, mnogo se brže metaboliše i ne povećava koncentraciju natrijuma i kalijuma u krvi, a samim tim ne dovodi do povišenog krvnog pritiska. Obogaćena je jodom koji ulazi u sastav tiroidnih hormona, bitnih za metabolički status i normalni rast i razvoj dece. Himalajska so se može koristiti i za pripremu kupke za opuštanje. Minerali se lako apsorbuju kroz terapijske kupke kojima se postiže bolji mineralni balans celog organizma. Preporučuje se: za bolji ukus hrane svima koji vode računa o zdravoj ishrani osobama sa povišenim krvnim pritiskom za pripremu terapijskih kupki  

GH Hormon regulator 120 caps

3 funkcinalne aminokiseline i vitamin B6 za normalnu hormonalnu funkciju