You are here

Granum

Prvi proizvodi nastali su tu gde se i danas nalazimo, u selu Hajdukovo, na severu Vojvodine.

Ivan Perčić, dugogodišnji vegetarijanac i osnivač porodičnog preduzeća Suncokret, poželeo je da makrobiotičku ishranu učini pristupačnijom, pa je odlučio da sam počne sa proizvodnjom zdravih namirnica, kojih tada nije bilo na jugoslovenskom tržištu. Prvi koraci su bili sada već nadaleko poznati proizvodi - devičansko bundevino i susamovo ulje, oba ceđena na hidrauličnoj presi staroj više od sto godina. Pionir u oblasti hladno ceđenih ulja, kao i utemeljivač organske proizvodnje i prerade, Suncokret danas ima bogat asortiman od preko 60 proizvoda.

Inicijalna ideja vodilja – stvaranje prehrambenih proizvoda sa integritetom - ostala je nepromenjena, bez obzira na neprestani rast i brojne promene. Kada kažemo integritet, mislimo kako na kvalitet sirovina, tako i na proizvodni proces. Čvrsto smo uvereni da sirovine vrhunskog kvaliteta, tehnološki obrađene tako da se ne narušava njihova hranljiva vrednost, garantuju proizvode koji pospešuju čovekovo zdravlje. Posebna pažnja se poklanja ukusu finalnog proizvoda, sa ciljem da u jednakoj meri bude zdrav i ukusan.

Svi naši proizvodi su bezglutenski (sertifikovani od strane kompanije CESNA), posni, i veganski, osim dva (Naturela i Bar sa brusnicom). Ne sadrže hidrogenizovane masti i proizvedeni su bez ikakvih veštačkih dodataka (aditiva i konzervansa). Organski proizvodi sertifikovani su od strane francuske sertifikacione agencije Ecocert. Kada su u pitanju proizvodi čije sirovine je neophodno termički obraditi, to se obavlja na što nižim temperaturama. 

Novi vizuelni identitet firme, uveden 2013. pod brendom Granum (zrno na latinskom), iniciran je od strane Ksenije Perčić, Ivanove ćerke, koja se pridružila firmi nakon završenih studija. Za samo 5 godina Granum je postao sinonim za izbor zdravijeg načina života na našim prostorima. Pored bogate tradicije, inovativnost igra veliku ulogu u stvaranju svakog Granum proizvoda. Osam porodica proizvoda sadrži mnoge koji su jedinstveni (Balzamiko sirće od nara, Balzamiko sirće od maline, Orahov puter i dr.). Granum proizvodi nalaze se i na tržištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Katara i Holandije, a pod privatnom robnom markom i u Francuskoj, Mađarskoj i Velikoj Britaniji.

Integritet, koji je esencijalni princip naše proizvodnje, takođe je temelj poslovanja i svakodnevnog funkcionisanja. Suncokret je porodična firma u kojoj se svaki radnik oseća kao član porodice gde se njegov doprinos ceni i vrednuje.

Od samog početka podržavamo humanitarne inicijative u užoj i široj zajednici, tako što često sponzoriše edukativne, ekološke i umetničke manifestacije, događaje i akcije. Posebno smo ponosni na dugogodišnju saradnju sa subotičkim Dnevnim boravkom za odrasla lica sa smetnjama. 

Tokom godina osvojili smo mnoge domaće nagrade i priznanja. Ivan i Ksenija su dobitnici prestižnog priznanja Inovativni Preduzetnik 2019. godine koje dodeljuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young). Od Privredne Komore Srbije dobili smo plaketu za poslovni uspeh za 2019. godinu,  dok je Ivan dobio nagradu Preduzetnik godine 2017., koju dodeljuje dnevni list Blic u saradnji sa Eurobankom. Među stranim nagradama svakako su najznačajnije bronzana medalja za Bundevin puter i zlatna za Orahov puter koju nam je dodelila glavna britanska sertifikaciona agencija Soil Association.

Novosadski poljoprivredni sajam -1996. Pehar; tokom godina dve velike zlatne medalje i 18 drugih odličja

Bio Festu u Subotici - 2005. Bio proizvod godine za Organsko bundevino ulje
23. međunarodni sajam ekologije Eko Svet u Novom Sadu - Velika zlatna medalja za Ulje crnog kima
83. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu - Zlatna medalja za Kokosovo ulje

Naši proizvodi izlagani su na sajmovima širom sveta poput Fancy Food, Njujork; Slow Food, Torino; Grune Woche, Berlin; Organic and Natural Food, London i redovno na najvećem sajmu organske hrane Bio Fach, u Nirnbergu.

Bar sa lešnikovim puterom

Granum Bar sa lešnikovim puterom je idealna poslastica za sladokusce, pogotovo one mlađe, s obzirom da sadrži lešnik i kakao u visokom procentu, a jedini zaslađivač, agava sirup, ima prirodno nizak glikemijski indeks. Ovaj 100% prirodan proizvod je sastavljen od najkvalitetnijih sirovina, a pored lešnika, koji je značajan izvor magnezijuma, gvožđa i kalcijuma, sadrži i seme lana i susama, bogato omega 3 i 6 masnim kiselinama. Upotreba: Idealna grickalica ili užina za sve one koji su u pokretu, uključujući i decu. Sastojci: agava sirup, lešnik puter 21% (100% lešnik), pirinčani krispi, korn fleks, seme lana, seme susama, ekspandirani proso, kakao prah. Alergeni su napisani masnim slovima. Nutritivna vrednost u 100g proizvoda: Energetska vrednost (kJ/kcal)  1953/462  Masti (g) od toga: zasićenih (g)                                        20.76   2.35   Ugljeni hidrati (g) od toga: šećeri (g)  48.92 30.63   Proteini (g) 11.04 So (g)  0.165 Pakovanje:  30g    

Bar sa brusnicom

Granum Bar sa brusnicom je 100% prirodan i nutritivno bogat proizvod, namenjen sladokuscima koji misle na svoje zdravlje. Glavni sastojak, brusnica je odličan izvor vitamina (C, E, K), kao i minerala (bakar i mangan), a kombinacija hrskave teksture bezglutenskih žitarica i blage kiselosti brusnice daju baru neodoljiv ukus. Upotreba: Idealna grickalica ili užina za sve one koji su u pokretu, uključujući i decu. Sastojci: kandirana brusnica 25%, agava sirup, korn fleks, ekspandirani proso, seme suncokreta, pirinčani krispi. Alergeni: Može sadržati susam, kikiriki i koštunjavo voće u tragovima. Nutritivna vrednost u 100g proizvoda: Energetska vrednost (kJ/kcal)    1850/438  Masti (g) od toga: zasićenih (g)    17.65    3.74 Ugljeni hidrati (g) od toga: šećeri (g)    61.48   43.11   Proteini (g)   6.71 So (g)    0.133   Pakovanje:  30g  

Ekstrakt semena grožđa

Medicinska i hranljiva vrednost grožđa poznata je hiljadama godina. U naučnoj zajednici se sve veća pažnja posvećuje svojstvima polifenolnih jedinjenja poreklom iz grožđa s obzirom na brojne potvrde njihovog blagotvornog dejstva na zdravlje ljudi. Tako je poznati fenomen niske stope kardiovaskularnih oboljenja u Francuskoj povezan sa navikom Francuza da svakodnevno konzumiraju male količine vina. Većina ispitivanja su došla do istog zaključka: svakodnevno unošenje malih količina crvenog vina smanjuje mogućnost srčanih oboljenja za oko 40%. Dalja ispitivanja su utvrdila da je upravo bezalkoholni deo vina, bogat polifenolima zaslužan za ovaj fenomen. Ova jedinjenja imaju snažno anitoksidantno svojstvo i kao takva smanjuju štetu koju slobodni radikali nanose krvnim sudovima. Pospešujući cirkulaciju krvi ekstrakt semena grožđa ima preventivno, a predpostavlja se i terapijsko dejstvo kod velikog broja srčanih oboljenja: ateroskleroze, proširenih vena, hronične venske insuficijencije, pucanje kapilara, tromboze, hemoroida komplikacija vezanih za dijabetes (oštećenja nerava i očiju) Antioksidativno delovanje je takođe značajno kod osoba izloženih stresu i teškim fizičkim naporima rada ili sporta. Upotreba ovog preparata se savetuje i deci izloženoj fizičkom naporu ili oporavku od bolesti. Proantocijanidini mogu zaštititi normalne ćelije od oštećenja izazvanih duvanom ili hemoterapijom. Sastojci semena grožđa sprečavaju rad enzima koji razaraju kolagen, elastin, hijaluron i druge tkivne strukture. Na ovaj način usporavaju se procesi starenja i razgradnje tkiva. "...ovaj ekstrakt se na tržištu mnogih zemalja može naći kao dopuna ishrani, u obliku tableta ili kapsula. Koristi se za probleme sa srcem i krvnim sudovima (ateroskleroza, visok krvni pritisak, visok holesterol i slaba cirkulacija), zatim komplikacija vezanih za dijabetes (kao što su oštećenja nerava i očiju, degeneracija makule i oteklina nakon povrede ili operacije), kao i za prevenciju raka i zarastanja rana. Neki od ovih efekata su dokazani i u in vivo modelima. Tako je na primer utrvrđeno da ekstrakt semenki poboljšava post-ishemijsku funkciju leve komore, smanjuje veličinu infarkta miokarda, smanjuje ventikularne fibrilacije i tahikardiju. Zapaženo je i smanjenje koncentracije kiseoničnih vrsta u perfuzatu srca." Dr Vele Tešević, Ekstrakt semena grožđa, dijetetski dodatak, Beograd, 2013 Način primene: 1-2 kapsule dnevno. Preporučujemo da se sadržaj kapsule sipa u čašu vode, promeša i popije. Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojke preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  (kJ/kcal) 1574/373 Masti (g) od toga:   4.07 zasićene masne kiseline (g) 0.76 Ugljeni hidrati (g) od toga:   77.85 šećeri (g) 22.18 Proteini (g) 11.20 So (g) 0.015 Pakovanje: 50 kapsula

Ekstrakt fermentisanog soka nara

Iako je na Bliskom i Dalekom istoku od davnina cenjen kao lekovita biljka, nar je tek relativno skoro podstakao zainteresovanost naučnika širom sveta, ali u toj meri da je samo u poslednjih deset godina objavljeno više stotina radova na temu lekovitog dejstva narovog soka i ulja. GranumDrops Ekstrakt fermentisanog nara se proizvodi od soka dobijenog ceđenjem plodova divljeg nara koji je, kao takav, sertifikovanog organskog porekla. Sok zatim prolazi kroz proces fermentacije, čime se višestruko pojačava njegova farmakološka vrednost. Jedinstven u botaničkom svetu, plod nara sadrži širok spektar polifenolnih jedinjenja uključujući elaginsku kiselinu, flavonoide, antocijane, tanine, ali broje vitamine pre svega vitamin C. Brojna naučna istraživanja su potvrdila da fermentisani sok nara smanjuje uticaj faktora koji izazivaju bolesti modernog čoveka. Tu se pre svega misli na faktore koji podstiču razvoj kardiovaskularnih i bolesti kancera. Rezultati ovih istraživanja nedvosmisleno ukazuju na sposobnost narovog soka da deluje hemopreventivno i hemoterapijski kod raznih vrsta kancera: raka dojke, kože, prostate, pluća i debelog creva. Ovakav efekat se dovodi u vezu sa izuzetno jakim antioksidativnim efektom ovog soka koji višestruko premašuje vrednosti za crveno vino i zelenog čaja. Pored mogućeg antikancerogenog delovanja, fermentisani sok nara pokazuje i niz drugih blagotvornih i lekovitih dejstava: umanjuje tegobe u menopauzi pospešuje opšte zdravlje kardiovaskularnog sistema pomaže u regulisanju holesterola pomaže u regulisanju visokog krvnog pritiska daje snagu i vitalnost Način primene: 1-2 kapsule dnevno. Preporučujemo da se sadržaj kapsule sipa u čašu vode, promeša i popije. Najbolji rezultati postižu se u kombinaciji sa GranumDrops Organskim uljem  nara, jer proizvodi deluju sinergično. Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.   Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  (kJ/kcal) 1423/337 Masti (g) od toga:   1.63 zasićene masne kiseline (g) 0.46 Ugljeni hidrati (g) od toga:   69.82 šećeri (g) 18.74 Proteini (g) 10.73 So (g) 0.35 Pakovanje: 50 kapsula

Ulje noćurka

Ulje se noćurka se dobija postupkom hladnog ceđenja zrelih semenki. Na ovaj način ulje zadržava sve farmakološke komponente koje se nalaze u semenu. Najvažnije farmakološki aktivne supstance  u ovom ulju su pre svega višestruko nezasićene masne kiseline, linolna i gama-linolenska kao i do  8% zasićenih masnih kiselina. Gama-linolenska kiselina spada među esencijalne masne kiseline, što znači da je organizam ne može sam proizvesti. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u stvaranju ćelijske opne, odnosno u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa, neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama. Esencijalne masne kiseline poznate su po svojim brojnim povoljnim učincima. Između ostalog, štite od srčanih oboljenja, krvarenja u mozgu, visokog krvnog pritiska i gojaznosti. Svetska zdravstvena organizacija smatra esencijalne masne kiseline toliko važnima da, prema njezinim predlozima, nezasićene masne kiseline kod odraslih moraju iznositi 3% dnevno unesenih kalorija, a za dojilje i decu 5%. Od ostalih sastojaka ulje noćurka sadrži  i amino kiseline, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, cink i vitamin E. Naučno je utvrđeno da kod nekih stanja, kao što su: predmenstrualni sindrom, ekcem, kardiovaskularna oboljenja, dijabetes, maligna oboljenja, povišen nivo holesterola, virusne infekcije, dolazi do poremećaja enzimskog sistema koji je odgovoran za stvaranje protivupalnih agenasa (prostaglandina). U takvim slučajevima dodatni unos ulja žutog noćurka snabdeva organizam sa GLA i omogućava vraćanje ravnoteže ovog enzimskog sistema. Zbog svog antiinflamatornog (antiupalnog) dejstva ulje od noćurka pospešuje regeneraciju kože u slučaju lakših povreda, kao i opekotina. Kako smanjuje transepidermalni gubitak vode, blagotvoran je u nezi zrele kože. Naučna istraživanja su pokazala da ulje noćurka: pomaže kod tegoba u menopauzi ublažava predmenstrualne simptome ima povoljan efekat na reproduktivno zdravlje žena pomaže pri zaceljivanju rana (pogotovo kod dijabetičara) pomaže i umanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja umanjuje verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka pomaže pri lečenju ekcema i dermatitisa pomoćno lekovito sredstvo kod dijabetičke neuropatije pomaže kod osteoporoze ublažava simptome mastalgije reguliše telesnu težinu blagotvoran je u nezi zrele kože Način primene: Oralna upotreba: Ulje noćurka se preventivno pije 1 put po 25 kapi, a terapijski 3 puta po 25 kapi dnevno. Spoljna upotreba: Nanosi se na kožu, na mesta gde se želi postići lekoviti učinak. Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  (kJ/kcal) 3765/899 Masti (g) od toga:   99.94 zasićene masne kiseline (g) 9.1 Ugljeni hidrati (g) od toga:   <0.1 šećeri (g) <0.1 Proteini (g) <0.1 So (g) <0.1 Pakovanje: 30 ml

Ulje crnog kima

Crni kim je jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnim civilizacijama korišćen je za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja. Seme crnog kima je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona namenjeno za “zagrobni život”. Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih sastojaka ali i neverovatnih lekovitih osobina crnog kima.Najpoznatiji proizvod crnog kima je ulje crnog kima koje se koristi u medicinske svrhe. Ovo ulje zbog tehnolškog postupka dobijanja (hladno ceđenje) i kompleksnog hemijskog sastava zadržava sve lekovite osobine samog semena. Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima pomaže pri lečenju ne samo onih bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i onih kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija. Zbog dokazanih hemopreventivnih i hemoterapijskih svojstava 1996. godine Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD odobrila je upotrebu crnog kima u tretmanima kancerogenih bolesti. Od velikog broja aktivnih sastojaka najdelotvorniji je nigelon, koji opušta mišiće i širi bronhije, i timohinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol i pomaže kod probavnih problema. Dokazano je blagotvorno dejstvo crnog kima i na dermatološke probleme: ekcem, kožne gljivice, akne. Zbog svog snažnog antimikrobnog dejstva ulje crnog kima pomaže kod lečenja gripa. Jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru. Ulje crnog kima je naročito delotvorno kod: alergija astme i drugih respiratornih oboljenja gripa i prehlada hroničnih probavnih problema dijabetesa II povišenog holesterola ekcema, kožnih gljivica, akni menstrualnih problema smanjuje nesanicu otklanja umor i depresiju Način primene: Terapijski: Kada su u pitanju alergije, najbolje je započeti sa tretmanom nekoliko meseci pre perioda polinacije jer se najbolji rezultati postižu nakon 8 do 12 nedelja redovne upotrebe. U tom periodu uzimati 2 puta po 25 kapi dnevno. Sa početkom sezone preći na najjaču dozu od 3 puta po 25 kapi dnevno. Nastaviti sa terapijom tokom cvetanja biljke koja je odgovorna za alergijsku reakciju. Tokom jeseni ili zime napraviti pauzu od nekoliko meseci. Kod ostalih poremećaja i bolesti treba piti maksimalnu dnevnu dozu od 3 puta po 25 kapi do izlečenja, ili najviše 6 meseci. Napraviti pauzu od 2 meseca, a zatim po potrebi nastaviti. Preventivno: Piti 1 do 3 puta po 25 kapi dnevno. Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  (kJ/kcal) 3764/899 Masti (g) od toga:   99.94 zasićene masne kiseline (g) 15.70 Ugljeni hidrati (g) od toga:   <0.1 šećeri (g) <0.1 Proteini (g) <0.1 So (g) <0.1 Pakovanje: 30 ml

Orahov puter

Dobitnik nagrade za najbolji namaz 2009. godine koju dodeljuje najprestižnija britanska sertifikaciona agencija SOIL ASSOCIATION, naš orahov puter je zaista izuzetan. Sadrži nezasićene masne kiseline (izuzetno bogat sa omega 3) koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom i gvožđem, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B6. Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.   Orahov puter je postan poizvod. Sastav: orah 70%, seme suncokreta 30%. Sadrži: NEZASIĆENE MASNE KISELINE: izuzetno bogat sa omega 3, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja MINERALE: magnezijum, mangan i gvožđe VITAMINE: E (moćan antioksidant) i B6 Upotreba: Pored toga što se koristi kao namaz, orahov puter nalazi široku primenu u kuvanju, pogotovo u pripremi poslastica od sirovih sastojaka. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  kJ/kcal       2744/663 Masti (g) od toga:   59.20 zasićene masne kiseline (g) 6.09 Ugljeni hidrati (g) od toga:   12.90 šećeri (g) 6.32 Proteini (g) 19.70 So (g) 0.053   Pakovanje: 170 g

Kikiriki puter

Ovaj neizbežan proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače. Naš kikiriki puter se pravi od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom, fosforom, selenom, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B3. Ne sadrže holesterol, gluten ni kazein. Kikiriki puter je postan proizvod. Sastav: kikiriki 98%, devičansko bundevino ulje 1,5%, morska so 0,5%. Sadrži: NEZASIĆENE MASNE KISELINE: koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja MINERALE: magnezijum, mangan, fosfor, selen VITAMINE: E (moćan antioksidant), B3 Upotreba: Osim toga što se koristi kao namaz, kikiriki puter nalazi široku primenu u pripremanju raznih slatkih i slanih poslastica gde često može da zameni margarin i puter, kao i umaka i preliva. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  kJ/kcal       2715/654 Masti (g) od toga:   52.3 zasićene masne kiseline (g) 9.46 Ugljeni hidrati (g) od toga:   17.60 šećeri (g) 8.66 Proteini (g) 28.3 So (g) 0.128     Pakovanje: 170 g

Sweet Diabet sa fruktozom

Ovaj ukusan namaz namenili smo onima koji moraju da vode računa o količini šećera koju unose. Rogač svojim ukusom vrlo podseća na čokoladu, a pošto je sam po sebi sladak, traži samo malu količinu dodatnog zaslađivača (u ovom slučaju fruktoze). Nizak glikemijski indeks (22) čini Sweet Diabet pogodnim za osobe koje imaju povišeni šećer. Sadrži nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat gvožđem, magnezijumom, manganom, fosforom i bakrom, te vitaminom E (moćan antioksidant). Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.   Sweet diabet je postan proizvod. Sastav: seme suncokreta, fruktoza 20%, nerafinisano kokosovo ulje, nerafinisano suncokretovo ulje, rogač . Sadrži: NEZASIĆENE MASNE KISELINE: omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja AMINOKISELINE: gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor i bakar MINERALE: magnezijum, kalijum, beta karoten, kalcijum, fosfor, gvožđe, riboflavin, niacin VITAMINE: E (moćan antioksidant) Upotreba: Pored toga što se koristi kao namaz, Sweet Diabet se može koristiti kao fil za palačinke i kolače, ili u pripremi poslastica od sirovih sastojaka. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost  kJ/kcal       2707/653 Masti (g) od toga:   54.32 zasićene masne kiseline (g) 10.40 Ugljeni hidrati (g) od toga:   25.52 šećeri (g) 20.36 Proteini (g) 15.47 So (g) 0.05   Pakovanje: 170 g

Konopljin protein

Granum konopljin protein (sa preko 30% proteina) dobija se mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje, tehnološkim postupkom bez korišćenja hemiskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.   Granum konopljin protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav konopljinih semenki približi svakodnevnoj ishrani. Konopljine semenke obiluju proteinima, zdravim omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, dijetalnim vlaknima, magnezijumom, gvožđem, kalijumom i kalcijumom. Protein dobijen iz semenki jestive konoplje je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma. Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod Upotreba:  Koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme slanih i slatkih poslastica, energetskih pločica, kao i prilikom pravljenja domaćeg humusa. Sastav: 100% samlevena konopljina pogača nakon hladnog ceđenja ulja. Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.  Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda: Energetska vrednost (kJ/kcal)  1353/323  Masti (g)  od toga:  zasićene masne kiseline (g)  9.04   1.35  Ugljeni hidrati (g)  od toga:  šećeri (g)  8.07   0 Proteini (g)  3765  So (g)  0.81  Vlakna(g) 41.47   Pakovanje: 200 g

Laneni protein

Granum laneni protein (sa preko 30% proteina) dobija se mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semena lana, tehnološkim postupkom bez korišćenja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.   Granum laneni protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav lanenih semenki približi svakodnevnoj ishrani. Semenke lana su najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina a sadrže i omega 6 i omega 9 masne kiseline, visok nivo proteina, dijetalnih vlakana, vitamina B, C i E, kalcijuma, selena, bakra, gvožda, cinka, natrijuma, fosfora i kalijuma. Protein dobijen iz semenki lana je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma. Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod. Upotreba:  koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme energetskih pločica, umaka, kao i slanih i slatkih poslastica. Sastav: 100% samlevena lanena pogača nakon hladnog ceđenja ulja. Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima  Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda: Energetska vrednost (kJ/kcal)  1583/378  Masti (g)  od toga:  zasićene masne kiseline (g)  15.67   1.75  Ugljeni hidrati (g)  od toga:  šećeri (g)  16.74   6.84    Proteini (g)  34.00   So (g)  0.92  Vlakna (g) 17.10   Pakovanje: 200 g

Suncokretov protein

Granum suncokretov protein (sa preko 30% proteina) dobija se mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semena organski uzgajanog suncokreta, tehnoliškim postupkom bez korišćenja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.   Granum suncokretov protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav suncokretovih semenki približi svakodnevnoj ishrani. Semenke suncokreta su bogate proteinima, dijetalnim vlaknima, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama, vitaminom E, vitaminima B- tiaminom i fosforom kao i bakrom. Protein dobijen iz suncokretovih semenki je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma. Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod Upotreba:  Koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme energetskih pločica, umaka, kao i slanih i slatkih poslastica. Sastav: 100% samlevena suncokretova pogača nakon hladnog ceđenja ulja iz semena suncokreta*. *sertifikovanog organskog porekla                                                                                                                                                                                      Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.  Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda: Energetska vrednost (kJ/kcal)  1544/368   Masti (g)  od toga:  zasićene masne kiseline (g)  12.60   1.65 Ugljeni hidrati (g)  od toga:  šećeri (g)  13.75   7.57    Proteini (g)  38.48  So (g)  0.78   Vlakna (g) 23.20   Pakovanje: 200 g

Kokosov protein

Granum kokosov protein (sa preko 20% proteina) dobija se mlevenjem kokosove pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz kokosovog brašna, tehnoliškim postupkom bez korišćanja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.   Granum kokosov protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav kokosovog jezgra približi svakodnevnoj ishrani. Kokos je bogat proteinima, dijetalnim vlaknima i zdravim masnim kiselinama. Protein dobijen iz kokosovog brašna je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima, i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma. Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod. Upotreba: može da se koristi u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme hleba, slanih i slatkih poslastica. Prijatan miris i ukus čine ga idealnim dodatkom u sokovima, smutijima i kašama.  Sastav: 100% samlevena kokosova pogača nakon ceđenja ulja Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.  Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost (kJ/kcal)  1582/378 Masti (g)  od toga:  zasićene masne kiseline (g)  15.80   14.86  Ugljeni hidrati (g)  od toga:  šećeri (g)  21.94   11.68 Proteini (g)  22.90 So (g)  1.00 Vlakna(g) 28.30   Pakovanje: 200 g

Čia seme

Čija seme je bilo sastavni deo ishrane drevnih Maja i Asteka, a koristili su ga i u medicinske svrhe. Čija je odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala (posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata. Organizmu daje potrebnu energiju, što ga čini idealnom namirnicom za sportiste. Pošto je bogato proteinima, blagotvorno deluje na regeneraciju kože, zdravlje kose i noktiju. Pozitivno utiče kod mršavljenja jer ubrzava rad metabolizma, podstiče sagorevanje masti, oslobađa energiju, jača organizam, te pozitivno utiče na organe za varenje. Takođe, hidrira organizam. Ne sadrži holesterol, gluten ni kazein. Čija seme je postan proizvod. Sadrži: proteini dijetetska vlakna kalcijum esencijalne masne kiseline Omega 3 i Omega 6 gvožđe vitamine B grupe magnezijum fosfor kalijum cink Sastav: seme čije. Upotreba: Preporučena količina je 3-5 kašičica (do 15g) čija semenki na dan. Čija seme je vrlo blagog i prijatnog ukusa. Primena mu je raznovrsna. Može da se blendira u hranljive napitke i pudinge, posipa po čorbama od povrća, energetskim pločicama ili laganim, vitaminskim salatama... Preporučljivo je semenke prethodno potopiti 15 minuta u vodi, biljnom mleku ili nekom drugom napitku zbog lakšeg varenja i pružanja osećaja sitosti.   Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda:   Energetska vrednost (kJ/kcal)  1559/372   Masti (g)  od toga:  zasićene masne kiseline (g)  29.10   4.32 Ugljeni hidrati (g)  od toga:  šećeri (g)  8.32   0.38   Proteini (g)  19.29 So (g)  0.030 Vlakna (g) 32.30   Pakovanje: 250 g

Slani proteinski kreker

Zašto organsko? Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama koje nisu tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom.  Granum Slani proteinski kreker je nastao u želji da ponudimo tržištu nešto novo: vegansku grickalicu koja je izvor proteina, te predstavlja idealnu užinu za one koji su u pokretu, a misle na svoje zdravlje. U njegov sastav ulaze pažljivo odabrani, visoko nutritivni sastojci, isključivo sertifikovanog organskog porekla. Krasi ga: visok sadržaj proteina, koji pružaju energiju tokom celog dana visok sadržaj vlakana, koja pospešuju rad digestivnog sistema omega 3 masne kiseline, koje podržavaju rad kardiovaskularnog sistema minerali: gvožđe, kalcijum, cink, fosfor, mangan vitamini: B1, B3, B6, E Osim što je bezglutenski proizvod, Slani proteinski kreker je oslobođen sastojaka koji su česti alergeni, pa se uklapa u različite dijetetske potrebe. Svi, pa i oni koji poste, mogu da uživaju u njegovom jedinstvenom ukusu i neodoljivoj hrskavoj teksturi. Upotreba: osim kao grickalica, može se koristiti za doručak uz jogurt ili čaj, ili užinu uz razne namaze i dodatke. Sastojci: voda, susamovo seme*, laneni protein*, pirinčano brasno*, suncokretovo ulje*, seme lana*, seme bundeve*, seme čije*, pirinčani protein*, mleveni kim*. *sertifikovanog organskog porekla                                                                                           Alergeni su napisani masnim slovima. Može sadržati koštunjavo voće u tragovima. Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda Energetska vrednost (kJ/kcal) 2447/589 Masti (g) od toga: zasićene masne kiseline (g) 40.88   5.92 Ugljeni hidrati (g) od toga: šećeri (g) 24.66   0.5 Proteini (g) 25.08 So (g) 2.36 Vlakna (g) 11.18   Pakovanje: 100 g