You are here

Just Superior

Porodična firma nastala kao odgovor na traganje za najboljim rešenjima protiv, pre svega narušenog imuniteta i manjka energije, a potom i ostalih zdravstvenih problema koje nam donosi moderni način života i ishrane.

Poslovanje Just Superior firme bazirano je na direktnoj saradnji sa dobavljačima koji poseduju sopstvene plantaže i koji su specijalizovani za gajenje i preradu svojih kultura. Just Superior podržava lokalne, male proizvođače u Srbiji i po različitim delovima sveta, koji se posvećeno bave svojim kulturama, rade sa autohtonim sortama koje prerađuju na tradicionalne i najmanje invazivne načine. Sa svim dobavljačima neguju lični kontakt, bilo da je u pitanju Srbija, Peru, Ekvador, Dominikana, Indija. Direktna saradnja sa plantažerima i proizvođačima 100% garantuje kvalitet, svežinu i poreklo proizvoda.

Proizvodi iz asortimana ove kompanije bazirani su na temeljno proučenim i pažljivo odabranim sastojcima, 100% proverenog porekla, sertifikovano organskim potpuno prirodnim – svi nutrijenti su u njima sačuvani kao u izvornom obliku (na plantaži).

Just Superior - strastveno posvećeni svakom svom proizvodu i svakom kupcu!

Uvozi, pakuje i i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd.

SUPERIOR ORGANSKI KAKAO PRAH DOMINIKANA

Ako tražite povoljniji organski kakao prah nadprosečnog kvaliteta i ukusa – na pravom ste mestu!

SUPERIOR ORGANSKI KAKAO BUTER ARRIBA

Napravite savršenu domaću čokoladu, nutritivno obogatite svoje kaše i smutije ili pružite svojoj koži kraljevski tretman sa najlepšim kakao buterom na svetu! Sačinjen od kombinacije masti koje su čvrste na sobnoj temperaturi, ali postaju tečne na telesnoj, kakao buter je razlog zbog koga se čokolada bukvalno topi u ustima. Zapravo kakao puter je osnova čokolade. Samo bez njega ne možete napraviti čokoladu, svi drugi sastojci su zamenjivi. Pored toga što  čini suštinu čokolade, kakao puter je prirodna i visoko cenjena biljna mast koja sadrži bioaktivna jedinjenja, poput tokoferola i fitosterola. Za fitosterole je poznato da mogu uticati na smanjenje holesterola u krvi.  Polifenolne komponente i antioksidanti u kakao puteru snižavaju upalne markere u organizmu tako što pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Zašto Just Superior kakao buter? Naš kakao buter je dobijen specijalnim hladnim postupkom od zrna kakaoa autohtone sorte Arriba Nacional iz Ekvadora. Mi smo ponosni što smo za vas pronašli 100% čistu Arriba Nacional sortu kakaoa proverenog porekla iz Ekvadora. Ali to nije sve – uložili smo puno vremena i truda kako bismo odabrali upravo najboljeg dobavljača, koji sarađuje godinama sa istim farmerima isključivo iz jednog – najcenjenijeg regiona ove zemlje, osiguravajući time originalno poreklo kakao zrna – bez mešanja sa drugim sortama. Ljubav uložena u proizvodnju i obradu ovog kakaoa je očigledna i mi smo je odmah prepoznali – i to možda baš zato što je osnivač kompanije žena, poreklom iz Ekvadora, kojoj kakao i čokolada predstavljaju najveću životnu strast. Ona je razvila sopstveni metod i tehnologiju fermentacije, sušenja i obrade kroz hladno procesiranje, na najnižim mogućim temperaturama. U Ekvadoru ne postoji ovakva tehnologija i po našem znanju ovo je jedini hladno procesiran kakao prah poreklom iz Ekvadora, takođe jedan od retkih u celom svetu. Sirov kakao je marketinški naziv, koji nema veze sa realnim procesom obrade 99% kakaoa. Zrna se stalno kontrolišu i okreću, pa čak ni na suncu, na kome se odvija deo procesa, ne dođe do pregrevanja. Rezultat je kakao buter izuzetne arome i potpuno očuvanih svojstava zbog kojih ga i vredi konzumirati! Ovaj posebno proizveden hladno procesiran Arriba Nacional kakao buter naš dobavljač između ostalog koristi za proizvodnju sirove čokolade, koja je dobila više internacionalno priznatih nagrada za najbolje čokolade sveta. Od sada i u Srbiji, čitav ovaj mali svet kakao ekskluzive, vama i vašem zdravlju je na dohvat ruke! Kakao buter možete dodati u bilo koji smuti, kašu ili koristiti za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica.  Za smuti ili kašu možete ga kratko na niskoj temperaturi otopiti u džezvi. Doza za smuti ili kašu je 10g do 30g. Osim sopstvenih zdravstvenih benefita koje masti iz kakaoa pružaju, one će dodatno pomoći vitaminima, mineralima i fitonutrijentima iz drugih sastojaka (žitarica, voća, superhrana) vašeg smutija ili kaše, da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste u organizmu. Kakao buter može biti idealna alternativa životinjskim mastima i rafinisanim biljnim uljima (ne sadrži holesterol, ni trans masti, ne oksidiše na visokim temperaturama), što ga čini idealnim za vegane. Recept  za domaću čokoladu: U šerpu sipajte malo vode i zagrejte. Na šerpu stavite dubok tanjir ili manju šerpu, i u njega komadiće Arriba Nacional butera. Buter će se istopiti uz lagano mešanje na pari. Skinite sa vatre, dodajte kakao u prahu, izmešajte. Možete je zasladiti po ukusu (bilo kojim zaslađivačem, mi preporučujemo superior kokosov sirup), sipati u kalupe, dodati bilo koje suvo voće ili orašaste plodove i ostaviti u frižideru da se stegne. Dobićete savršenu domaću  i zdravu čokoladu po vašem ukusu, od čistog i autentičnog kakaoa, kakve inače možete kupiti samo od nekoliko najboljih proizvođača čokolada na svetu. Da li ste znali da se kakao buter koristi i za negu, hidrataciju i zaštitu kože, kao sredstvo protiv strija, za sunčanje i masažu? Kao sastojak najkvalitetnije i najskuplje kozmetike, poznat je i kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Međutim, u kozmetici se kakao buter nalazi u jako malom procentu. Kada u rukama imate pravi, 100% čist, autentičan kakao buter, od autohtone sorte, prerađen specijalizovanim i jedinstvenim hladnim postupkom, onda on zaista može jako da prija vašoj koži. Jednostavno uzmite jedan grumen iz pakovanja, namažite ga po licu i po telu i lepo utrljajte u kožu- rastopiće se odmah u dodiru sa kožom. Probajte ovo pred spavanje, i obratite pažnju kakva vam je koža ujutru. Nekoliko dobro poznatih benefita kakao putera za kožu: Ublažava znakove starenja. Kakao buter je moćni izvor antioksidansa, poput palmitinske kiseline, oleinske kiseline i stearinske kiseline. Ovo su esencijalne masne kiseline, ali imaju i antioksidativna svojstva. Konzumacija kakao butera kao i spoljna primena na koži može pomoći u ublažavanju znakova starenja, sunčanih pega i bora. Ublažavanje strije. Strije se često javljaju kao posledica gubitka kilograma, trudnoće i zbog nekih drugih razloga. Kakao buter u kombinaciji sa kokosovim uljem je odličan način da minimalizujete pojavu strija. Čak i tokom trudnoće, ovo je siguran i prirodan način prevencije strija. Konvencionalni proizvodi sadrže štetne hemikalije i aditive koji nisu dobra opcija tokom trudnoće ili vremena dojenja. Ublažava ili sprečava ožiljke. Antioksidativna i hidratantna svojstva kakao butera izuzetna su za oporavljanje oštećene kože i ožiljaka. Ožiljke je teško ukloniti, ali ako dovoljno brzo nakon  nastanka ožiljka krenete sa primenom pravog organskog kakao butera i redovno ga primenjujete dovoljno dugo, ožiljak će sigurno izbledeti. Efikasan je za osobe koje pate od suvih fleka i drugih sličnih stanja.

SUPERIOR KAKAO PRAH ARRIBA NACIONAL

Moćni benefiti pažljivo odabranog kakaoa Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaoa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke. Međutim, količina nutrijenata a naročito flavanola u kakaou, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade. Ovo je ključno za korisnika da razume. Zbog toga konzumiranje čokolade, pa čak i crne, ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaoa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte. Srce i krvni sudovi Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi. Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti. HRANA BOGOVA Kakao je drvo koje su gajili još drevni narodi Maje i Asteci, od čijeg ploda već hiljadama godina nastaju proizvodi koji su neizostavni u ishrani ljudi. Potiče sa plodnog zemljišta Južne Amerike i široko je poznat po svom jedinstvenom ukusu, ali i terapeutskim i nutritivnim svojstvima. Njegovo generičko ime (Thebroma) u prevodu znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je korišćen u religioznim obredima, što su ga davali ratnicima pre bitaka a imao je i primenu u različite medicinske svrhe. Kada je Kortez prvi put doneo kakao u Evropu, napisao je: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“   Arriba Nacional je posebna sorta kakaoa, koja je vremenom izdvojena i prepoznata kao najkvalitetnija u svetu. Smatra se jednom od najređih autohtonih sorta danas. Potiče isključivo iz Ekvadora i to tek iz ponekih oblasti ove zemlje. Izuzetnost ove sorte kakaoa čini posebna cvetna aroma i voćni profili ukusa, i što je možda i važnije, najviši sadržaj flavanoida, koji kakaou daju njegova lekovita svosjtva. Ovakve karakteristike Arribe se objašnjavaju njenim genetskim poreklom, ukombinovanim sa specifičnim klimatskim uslovima Ekvadora i velikom posvećenosti malih lokalnih farmera, koji svoje veštine gajenja i fermentacije kakaoa neguju vekovima unazad. Proizvođači najboljih i najskupljih čokolada na svetu isključivo koriste ovu sortu kakaoa. Međutim, čistu Arriba Nacional iz Ekvadora je izuzetno teško naći. Prvi problem je što je ima jako malo a drugi veliki problem je masovna proizvodnja hibridne vrste kakaoa CCN-51 u Ekvadoru, koju mešaju sa autohtonim vrstama kakaoa pa i sa Arribom, smanjujući značajno kvalitet krajnjeg proizvoda.  

SUPERIOR TAJVANSKA SPIRULINA U PRAHU

100% čista spirulina, jedna od najnutritivnijih namirnica na planeti, organski gajena u ekološki idealnim uslovima na jugu Tajvana

SUPERIOR MAKA

Prah korena make, direktno sa peruanskih plantaža za vašu vitalnost, jači libido i život sa manje stresa

SUPERIOR PROTEINSKI PRAH KONOPLJE

100% prirodan i zdrav izvor lako svarljivog proteina biljnog porekla, vlakana, minerala i omega-3 masnih kiselina.

SUPERIOR KURKUMA U PRAH

Visoko koncentrovana kurkuma u prahu. Sadrži 3,5 puta više bioaktivnog kurkumina od prosečne organske kurkume