You are here

Just Superior

Porodična firma nastala kao odgovor na traganje za najboljim rešenjima protiv, pre svega narušenog imuniteta i manjka energije, a potom i ostalih zdravstvenih problema koje nam donosi moderni način života i ishrane.

Poslovanje Just Superior firme bazirano je na direktnoj saradnji sa dobavljačima koji poseduju sopstvene plantaže i koji su specijalizovani za gajenje i preradu svojih kultura. Just Superior podržava lokalne, male proizvođače u Srbiji i po različitim delovima sveta, koji se posvećeno bave svojim kulturama, rade sa autohtonim sortama koje prerađuju na tradicionalne i najmanje invazivne načine. Sa svim dobavljačima neguju lični kontakt, bilo da je u pitanju Srbija, Peru, Ekvador, Dominikana, Indija. Direktna saradnja sa plantažerima i proizvođačima 100% garantuje kvalitet, svežinu i poreklo proizvoda.

Proizvodi iz asortimana ove kompanije bazirani su na temeljno proučenim i pažljivo odabranim sastojcima, 100% proverenog porekla, sertifikovano organskim potpuno prirodnim – svi nutrijenti su u njima sačuvani kao u izvornom obliku (na plantaži).

Just Superior - strastveno posvećeni svakom svom proizvodu i svakom kupcu!

Uvozi, pakuje i i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd.

Organski Cejlonski Cimet

Organski Cejlonski Cimet

CEJLONSKI CIMET – DREVNI ZAČIN BOŽANSTVENE AROME SA REALNIM MEDICINSKIM SVOJSTVIMA! Sastojci: 100% organski cejlonski cimet u prahu Autentičan, 100% čist Cejlonski Cimet bez mešanja sa kasija cimetom, direktno sa plantaža Šri Lanke. Cejlonski cimet  – sve prednosti cimeta bez rizika od kumarina. Uzgajanje i tradicionalna priprema našeg predivnog cimeta obavlja se na malim plantažama koje su u vlasništvu lokalnih farmera. Dobijen 30% od najkvalitetnijeg dela kore cimeta i 70% od dela kore cimeta standardno korišćenog za proizvodnju cejlonskog  cimeta u prahu. Sadržaj eteričnih ulja garantovano preko 0,6% Bez tretiranja sumpor dioksidom, prirodno ne sadrži gluten, zanemarljiva količina kumarina, bez ikakvih dodataka.   Nutritivne informacije 100g %RU NA 100g Energetska vrednost 1016kJ (247kcal) 12.35 Proteini 3,99 g 8 Masti 1,24 g 1,77        Od toga zasićene masti 0,35 g 1,75 Ugljeni hidrati 27,5g 10.6  So 0.03g 0.5       Od kojih šećeri  2,2g 2,44  Vlakna 53.1   Kalcijum 1000 mg 125 Mangan 17,5 mg 875 *RU- Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400KJ / 2000 kal) Cejlonski cimet za šta je dobar  Ovaj drevni začin pored svoje božanstvene arome poseduje prilično impresivan spisak medicinskih svojstava. Kako istraživanja potvrđuju pomoći će vam da: Održavate šećer u krvi normalnim i izborite se sa insulinskom rezistencijom Održavate normalan nivo holesterola i pritiska, čuvajući tako zdravlje vašeg srca Zaštitite želudac i creva od oštećenja (može pomoći i kod čira na želudcu) Povećate antioksidativni kapacitet organizma (koji će pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i time smanjiti rizik od hroničnih bolesti) Zaštitite organizam od velikog broja bakterija (ukjlučujući ešerihiju), gljivica (ukjlučujući kandidu) kao i nekih vrsta virusa i parazita Izgubite višak kilograma i smanjite obim struka kod osoba koje imaju višak Obogatite ishranu vlaknima, kalcijumom, manganom i drugim nutrijentima. Ženama može olakšati mentrualne bolove i pozitivno uticati na ciklus
Organska Moringa oleifera 150g

Organska Moringa oleifera 150g

Poznata kao  “čudotvorno drvo”, ili “drvo života“, zbog svojih neverovatnih nutritivnih svojstava, moringa se koristi vekovima u tradicionalnoj medicini širom sveta – kao hrana i kao lek za niz zdravstvenih stanja. Naučnici je smatraju najhranljivijim drvetom na planeti.  List moringe sadrži bogatu i retku kombinaciju hranljivih materija: esencijalnih aminokiselina, vitamina, minerala, protiv-starosnih i protiv-upalnih komponenti ( flavanoide, karotenoide, kvercetin, zeatin i β-sitosterol – poznate i snažne antioksidanse sa višestrukim terapeutskim svojstvima). Superior Moringa dolazi direktno iz Indije, odakle ova biljka izvorno i potiče. Gajena je na sopstvenim plantažama našeg dobavljača, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a, karakterističnom po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima za uzgoj najkvalitetnije organske moringe. Listovi se seku na vrhuncu zrelosti kako bi zadržali sve nutrijente, a zatim se pažljivo suše na niskim temperaturama, i odmah nakon toga melju u prah i pakuju. Superior moringa se rigorozno analizira na sve vrste kontaminenata. Uputstvo za upotrebu: Razmutite u vodi ili biljnom mleku; dodajte u smuti ili sok; napravite zeleni latte sa toplim mlekom i zaslađivačem; umešajte sa medom u kremić. Preporučena porcija moringe iznosi oko 5g dnevno (1 srednje puna supena kašika). Sastojci: 100% list organske moringe (Moringa oleifera) u prahu. Pakovanje traje oko mesec dana. Organska Superior Moringa oleifera iz Indije Direktno sa plantaža juga Indije, garantovano autentična (Moringa oleifera), odakle izvorno i potiče. Gajena je na sopstvenim plantažama našeg dobavljača, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a. Maksimalno potentna – listovi se seku na vrhuncu zrelosti kako bi zadržali sve nutrijente. Uvek sveža – pažljivo se suši na niskim temperaturama, i odmah nakon toga melje u prah i pakuje. Garatovano čista i bezbedna – Superior moringa se rigorozno analizira na sve vrste kontaminenata.   Nutritivne informacije 5 g 100g Energetska vrednost 60kJ (14,5kcal) 1194kJ (290kcal) Proteini 1,35 g 27 g Masti 0,28 g 5,5 g       Od toga zasićene masti 0,13 g 2,6g Ugljeni hidrati 1,75g 35 g       Od kojih šećeri  0,74g 14,9 g       B-karoten 0,88 mg 17,6 mg So 0,03 g 0,5 g Vitamin E 2,8 mg 56 mg
Just superior organska crna maka

Just superior organska crna maka

Postoji preko 13 različitih ekotipova make, čiji su plodovi od skoro skroz bele pa sve do crne boje. Ali se uglavnom grupišu u 3 ‘glavna’ ekotipa odnosno 3 glavne boje make – žuta, crvena i crna. Razlika ovih plodova je u boji kože (opne make) – a unutrašnjost svih maka je iste krem boje. Sve vrste (boje) dolaze od istog semena, i sve zajedno rastu na plantažama u prirodnoj srazmeri otprilike 60% žuta, 25% crvena i 15% crna peruanska maka. Tradicionalno, maka se nikad nije odvajala i sve boje korena su se jele zajedno. Međutim, kada su istraživanja pokazala da se odnos količina biološki aktivnih komponenata blago razlikuje u žutoj, crnoj i crvenoj maki, proizvođači su počeli da nude odvojene vrste make. Sadržaj makro i mikro nutrijenata u svim ekotipovima je skoro isti. Ograničen broj naučnih istraživanja je pokazao da ukoliko se izdvoji samo neka vrsta (boja) make, ona može imati neka specifična dejstva ili neka dejstva malo izraženija u odnosu na druge dve. Takođe, kako je počela da se konzumira izdvojena crna maka iskustva ljudi su potvrdila njene zdravstvene benefite. Rasprostranjeno je mišljenje da crna maka najbolji efekat pokazuje kod muškaraca, crvena kod žena a žuta kod starijih osoba i dece. Ova tvdrnja nikako nije podržana naučnom ni drugom literaturom. Ono što je za sada nauka pokazala je da su sve tri boje korisne i za muškarce i za žene, zavisno od toga koji zdravtsveni efekat treba postići. Što se tiče količine aktivnih bioloških komponenti koje svakoj maki daju njena zdravstvena svojstva, naučna istraživanja daju vrlo oprečne rezultate, međutim, činjenica je da stvarno čista i crna peruanska čarobna maka ima intenzivniji ukus od miksa sve 3 make, tako da se može pretpostaviti da sadrži nešto veći koncentrat nekih fitonutijenata (ali se ne zna još uvek kojih). Da se ne može reći da je crna maka za muškarce a crvena za žene najbolje ilustruju činjenice da su kliničke studije pokazale da je jedino crvena maka efikasna za poboljšanje funkcije prostate, kao i da je efikasna za umanjenje anksioznosti i stresa podjednako kod oba pola, dok je pozitivan uticaj crne peruanske make na kognitivne funkcije i sportske performanse jednako izučavan i kod žena i muškaraca. Za većinu ljudi je optimalno rešenje da redovno koristi miks sve tri boje make, onako kako je priroda namenila, a crnu maku možete koristiti umesto miksa ili kao dodatak miksu ukoliko postoji neki određeni benefit za koji je ona pokazala najjače efekte a koji je vama posebno potreban, ili ukoliko jednostavno hoćete da koristite jaču maku. Za muškarce koji želje da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost spermatozoida, crni maka prah je pravi izbor Za sportiste, i muškarce i žene, koji žele da rade na podizanju nivoa fizičke izdržljivost i snagu Za svakog ko želi da poboljša pamćenje i fokus, koncentraciju i fokus Za muškarce i žene koji žele da podignu libido, energiju i raspoloženje Za muškarce i žene kojima je potrebna podrška za zdravlje i gustinu kostiju Crnu maku uzimajte u količini od 3g (jedna puna kafena kašičica). Možete je uzimati umesto miksa neko vreme, ili dodati malu količinu crne make (1-2g) uz miks sve 3 make. Najjednostavnije je da crnu maku pomešate sa čašom vode i popijete. Možete je dodati i u čašu tople vode, iscedite pola limuna, i kašičicu meda ili nekog biljnog zaslađivača. Ako crnu maku umešate u toplo (ne vruće) pirinčano mleko, dobićete sasvim ukusan napitak. Broj i pokretljivost spermatozoida Od 2006. do 2016. sprovedeno je nekoliko animalnih studija o tome kako crna maka utiče i na proizvodnju i na pokretljivost sperme. Od toga su par studija istog autora poredile kakav uticaj imaju zasebno maka crne, crvene i žute boje, a ostale studije su analizirale samo crnu maku. U prvoj studiji je pokazano da je dnevna proizvodnja sperme (DSP) značajno povećana u grupi koja je lečena crnom makom, dok je je u grupi lečenoj žutom makom ovaj efekat bio slabiji, a crvena maka nije imala efekta na ovaj parametar. Dodatno, maka crne boje je jedina povećala pokretljivost sperme kroz epididim. U odnosu na kontrolnu grupu, crvena maka nije uticala na težinu testisa i epididima, niti na pokretljivost spermatozoida i broj spermatozoida; međutim, težina prostate je smanjena. Crna ili žuta maka nije uticala na težinu prostate. U drugoj studiji rezultati su pokazali da su crna i žuta maka povećale broj spermatozoida u epididimu dok su sve 3 make povećale broj  spermatozoida u semovodu (bez utiacaja na dnevnu proizvodnju sperme). Zaključak je bio da maka deluje kao modulator broja spermatozoida na nivou reproduktivnog trakta. U trećoj studiji su poredili crnu i žutu maku i crna je rezultirala većom koncentracijom broja spermatozoida u epididimu i semovodu u poređenju sa žutom makom. Ostale animalne studije izučavale su uticaj samo crne make na broj i pokretljivost spermatozoida. Jedna studija je pokazala da maka crne boje utiče na broj spermatozoida već 1 dan nakon početka lečenja.  U drugoj studiji je pokazano da miks ekstrakata iz crne make i jakona poboljšava broj spermatozoida. Ostale studije koje pokazuju povoljan uticaj make na broj, pokretljivost i uopšte kvalitet semene tečnosti su rađene sa miksom sve tri make. Kognitivne funkcije (učenje i fokus) U jednom istraživanju pokazano je da iako su sve boje make doprinele smanjenju depresije, crna je takođe poboljšala koncentraciju i efikasnost učenja kod laboratorijskih miševa, a takođe se pokazalo da pospešuje memoriju (10). Miševi tretirani ekstraktom crne make tokom 4 nedelje zavisno od doze pokazali su povećane kognitivne performanse tokom zadataka pamćenja (posebno onih koji su povezani sa poboljšanim prostornim učenjem i pamćenjem). U drugoj studiji miševi hranjeni crnom makom tokom 7 dana imali su značajno bolje učenje i pamćenje. Treća studija je pokazala da miševi hranjeni crnom makom 35 dana pokazuju poboljšanje oštećene memorije i sposobnosti učenja. Jedna uporedna studija na ženskim pacovima pokazala je da sva tri oblika make poboljšavaju kognitivne funkcije, što je procenjeno zadatkom pronalaska vode, ali crna je imala najveći efekat. Studija sprovedena sa različitim dozama crne make u modelu alkoholnog oštećenja pamćenja tokom 28 dana, zaključila je da su sve doze crne make uspele da spreče povećanje vremena potrebnog da miševi izađu iz lavirinta i da je generalno to vreme bilo poboljšano u odnosu na kontrolnu grupu. Sveukupno crna maka pokazuje trendove ka poboljšanju kognitivnih funkcija u animalnim studijama, i pokazala se kao moćan neuroprotektivni agens, samo mehanzmi dejstva još nisu poznati. Snaga i umor Jedno istraživanje rađeno u Peruu pokazalo je da žuta maka tokom tri nedelje, povećava fizički otpor, mereno vremenom dostizanja zamora, za 41% od kontrolne vrednosti, dok crna make povećava fizički otpor za više od 500% (miks i crvena nisu testirani). Iako je uticaj na snagu i povećanje izdržljivosti jedan od glavnih benefita koji se komunicira u nenaučnim izvorima kao benefit crne make, mi nismo uspeli da pronađemo nijedno istraživanje osim gore navedenog da je crna maka proučavana ili upoređivana sa drugim vidovima peruanske make za ove efekte. Sva istraživanja na temu snage, kao i po pitanju podizanja izdržljivosti, rađena su za miks sve tri make. Jačina i gustina kostiju  (osteoporoza) U 2010. godini tim od 6 istraživača poredio je efekat sve tri boje make kao i leka estradiola na strukturu kostiju kod miševa kojima su odstranjeni jajnici. Utvrđeno je da su crvena i crna podjednako efikasne kao i lek za osteoporozu u poboljšanju i zaštiti koštane strukture (ali bez ispoljavanja estrogenih efekata i bez uvećanja težine materice do kojih dolazi pri uzimanju estradiola). Ostala istraživanja na ovu temu rađena su sa miksom sve tri boje make. Glukoza u krvi U jednom istraživanju na ljudima pokazano je da se uz crnu maku može smanjiti nivo glukoze u krvi. U drugom istraživanju na životinjama pokazano je da ona može smanjiti vrednost glukoze u krvi za 50%. Slični rezultati pokazani su i za žutu maku i za miks sve tri boje. Antioksidantna aktivnost Studija objavljena 2018. godine upoređivala je funkcionalne biološke aktivnosti žute, crne i crvene make. Rezultat je pokazao da su lipidi i polisaharidi crne make pokazali veći antioksidativni efekat od crvene i žute. Crvena je pokazala antioksidativnu aktivnost za 10% manju od crne, a žuta za 25% manju. Sa druge strane, drugo istraživanje koje je poredilo žutu i crnu maku je pokazalo da žuta maka ima jaču antioksidativnu aktivnost. Raspoloženje i energija Randomizovana, dvostuko slepa, placebom kontrolisana studija sa ukupno 175 učesnika koji su dobijali 3 g placeba, crne ili crvene make dnevno, pokazala je da obe make imaju značajan i sličan pozitivan efekat na raspoloženje i kvalitet života sa zdravstvenog aspekta. Libido Randomizovana, dvostuko slepa, placebom kontrolisana studija sa ukupno 175 učesnika koji su dobijali 3 g placeba, crne ili crvene make dnevno, pokazala je da obe make jednako povećavaju percepciju seksualne želje tokom vremena Sastojci: 100% organski maka prah iz Perua (koren biljke Lepidium meyenii u prahu). Način upotrebe: Preporučena dnevna doza je 3 do 5 grama dnevno (1-2 kafene kašičice). Dodati jednu kašičicu make u čašu vode, soka, jogurta, smutija ili drugog napitka, promešati i popiti. Upozorenja: Ne preporučuje se deci. Trudnice i dojilje, kao i osobe sa specifičnim oboljenjima pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom. Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu van domašaja dece. Poreklo: Peru Uvoznik i distributer: Just Superior d.o.o. Beograd Za Just Superior pakuje Ufar d.o.o.
Just Superior organsko kokosovo ulje

Just Superior organsko kokosovo ulje

Hladno ceđeno i devičansko, Superior kokosovo ulje predstavlja najčistiju formu kokosvog ulja dobijenu isključivo mehaničkim postupkom hladnog ceđenja, kako bi se očuvale sve nutritivne vrednosti jednog od najzdravijih ulja na planeti.  Dolazi direktno sa Šri Lanke, proizvodi ga mala ali vrlo napredna firma, koja poseduje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Superior kokosovo ulje se dobija od potpuno svežih kokosa i to vrlo brzo nakon ubiranja kokosovog ploda, tako da zadržava originalnu aromu i ukus kokosa.  Pokazano je da redovan unos kokosovog ulja poboljšava metabolizam, podiže imunitet, ali i štiti od bakterija i infekcija zahvaljujući visokom sadržaju laurinske kiseline. Takođe poboljšava probavu i apsorpciju nutrijenata iz druge hrane, i može uticati i na smanjenje telesne težine. 1) Koristi se kao mast ili ulje biljnog porekla u različitim receptima, slanim i slatkim. 2) Odlično je kao ulje za prženje i pečenje, jer je stabilno na visokim temperaturama. Za razliku od većine drugih biljnih ulja kokosovo ulje ne oksidira i ne formira slobodne radikale na povišenim temperaturama i to ga čini potpuno bezbednim za ovu namenu. 3) Koristi se kao superhrana. S obzirom na to da ima čitav dijapazon zdravstvenih benefita, kokosovo ulje je idealno za dodavanje u šejkove, smutije, kaše i slične obroke i užine. Pored sopstvenih zdravstvenih benefita, ono potpomaže da se nutrijenti iz drugih hrana i superhrana apsorbuju i iskoriste u organizmu mnogo bolje. Tako da i ovde ima dvostruku ulogu. 4) Koristi se i za spoljnu upotrebu, tj u kozmetičke svrhe, i to i za kosu, i za kožu i za zube Devičanska kokosova ulja se dalje dele na ulja dobijena hladnim postupkom (hladno ceđena ili ‘’sirova’’) i ona koja podrazumevaju korišćenje povišene temperature u postupku proizvodnje. Hladno ceđeno ulje je ono u čijem procesu proizvodnje temperatura nije prelazila 60 stepeni. Devičansko kokosovo ulje ne mora biti hladno ceđeno. Ono se može proizvoditi na visokim temperaturama, ali od svežih kokosa i bez ikakvih hemikalija ili agresivnog procesiranja. Hladno ceđeno, devičansko i organsko, kakvo je Superior kokosovo ulje, predstavlja najkvalitetniji oblik kokosovog ulja koji postoji. Naravno, izvesne razlike postoje i u kvalitetu organskih, devičanskih, hladno ceđenih kokosovih ulja. Podnevlje plantaža kokosa, metode i pažnja koja se pridaje postupku proizvodnje su faktori koji određuju konačan kvalitet. Visoko kvalitetno kokosovo ulje treba da bude snežno bele boje kada je čvrsto, a prozirno kao voda kad je tečno, a uz to, uvek treba da zadrži miris i ukus svežeg kokosa  
Superior Organska Ašvaganda

Superior Organska Ašvaganda

Najefektnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energiju, jača imunitet i osetno podiže libido kod oba pola! Ašvaganda je jedna od najvažnijih ajurverdskih biljaka i jako moćni adaptogen (pomaže telu da se prilagodi negativnim efektima hroničnog stresa povećavajući energiju, snagu i izdržljivost). Dejstva kvalitetne ašvagande su naučno potvrđena. Ašvaganda vrlo efikasno deluje na smirivanje tela i uma (kao prirodni sedativ), sa tim da u isto vreme daje energiju i podiže raspoloženje i fokus, i nema neželjenih efekata – kombinacija koja je učnila izuzetno popularnom u zapadnom svetu. Superior Ašvaganda je dobijena prirodnim sušenjem i mlevenjem isključivo celog korena Ašvagande, iz koga ništa prethodno nije ekstrahovano. Zbog toga ima upečatljivo intenzivan ukus, koji joj daju u potpunosti očuvana bioaktivna jedinjenja, odgovrna za njena neverovatna zdravstvena svojstva. Superior Ašvaganda dolazi direktno sa nekoliko plantaža, sveže mlevena po porudžbini, iz dela Indije koji je pod Unesco zaštitom. Sastojci: 100% organski koren ašvagande u prahu (Withania somnifera), iz Indije Uputstvo za upotrebu: Razmutiti u čaši vode, soka ili mleka, ili umešati dnevnu dozu sa medom ili biljnim zaslađivačem (možete dodati malo kakaoa i cimeta) u kremić. Ašvaganda se svakako ne uzima zbog njenog ukusa već zbog svojih neverovatnih efekata na zdravlje. Međutim, ukoliko zagrejete neko biljno mleko (pirinčano ili od kinoe ide odlično), i zasladite medom, Superior kokosovim sirupom ili nekim drugim zaslađivačem, dobićete topli napitak koji je sasvim ok ukusa. Preporučena dnevna doza iznosi od 3 do 5g dnevno (1 do 1,5 kafena kašičica). Počnite sa manjom dozom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi. Upozorenja: Trudnice i dojilje, kao i osobe sa specifičnim oboljenjima pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom. Ali generalno ašvaganda se ne preporučuje trudnicama. Odobrene zdravstvene izjave: Pomaže u periodima mentalne i nervne napetosti i anksioznosti. Doprinosi relaksaciji i emotivnoj izbalansiranosti. Pomaže održavanju nivoa energije i vitalnosti. Poboljšava otpornost organizma na stres. Čuva zdravlje svojom antioksidativnom aktivnošću. Deluje pozitivno na srce i kardiovaskularni sistem. Podržava zdravlje ženskih reproduktivnih organa. Podržava mušku seksualnu funkciju. Pomaže u održavanju zdravlja kože.
SUPERIOR ORGANSKI KAKAO PRAH DOMINIKANA

SUPERIOR ORGANSKI KAKAO PRAH DOMINIKANA

Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike je poznato po dobrom kakaou, među kojima je i Dominikanska Republika. Kompanija koja proizvodi Just Superior organski kakao prah Dominikanu, je porodična firma koja se bavi kakaoom od 1905. godine! Pored organskih sertifikata, poseduju i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat. Sertifikati su od izuzetne važnosti za proizvodnju kakaoa, jer pokazuju da se kompanija ne bavi masovnom industrijskom proizvodnjom ove biljke već vode računa da očuvaju njene prave vrednosti. Poseduju svoje plantaže, vrlo su posvećeni pažljivom fermentisanju i sušenju kakaoa, tako da je njihov kakao prah vrlo finog ukusa i arome   Dominikana je zaista jako lep organski kakao. Ovo možda nije autohtona sorta, nije jedinstvenog porekla (u smislu uvek sa nekoliko istih plantaža), i nije specijalizovan proces proizvodnje na nivou Criolla i Arribe, ali jeste kakao prah koji potiče sa lokalnih dominikanskih plantaža i jeste pažljivo obrađen, na način da je i dalje kvalitetniji od većine organskih kakaoa na tržištu (uključujući one na kojima piše da su iz Perua i da su Criollo – ali kad probate bude jasno da nisu ni jedno ni drugo).   I kada je u pitanju Dominikana, reč je o direktnoj trgovini i maloj, porodičnoj firmi. Pored organskih sertifikata, poseduju i setifikat za “fer poslovanje” (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat
SUPERIOR ORGANSKI KAKAO BUTER ARRIBA

SUPERIOR ORGANSKI KAKAO BUTER ARRIBA

Napravite savršenu domaću čokoladu, nutritivno obogatite svoje kaše i smutije ili pružite svojoj koži kraljevski tretman sa najlepšim kakao buterom na svetu! Sačinjen od kombinacije masti koje su čvrste na sobnoj temperaturi, ali postaju tečne na telesnoj, kakao buter je razlog zbog koga se čokolada bukvalno topi u ustima. Zapravo kakao puter je osnova čokolade. Samo bez njega ne možete napraviti čokoladu, svi drugi sastojci su zamenjivi. Pored toga što  čini suštinu čokolade, kakao puter je prirodna i visoko cenjena biljna mast koja sadrži bioaktivna jedinjenja, poput tokoferola i fitosterola. Za fitosterole je poznato da mogu uticati na smanjenje holesterola u krvi.  Polifenolne komponente i antioksidanti u kakao puteru snižavaju upalne markere u organizmu tako što pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Zašto Just Superior kakao buter? Naš kakao buter je dobijen specijalnim hladnim postupkom od zrna kakaoa autohtone sorte Arriba Nacional iz Ekvadora. Mi smo ponosni što smo za vas pronašli 100% čistu Arriba Nacional sortu kakaoa proverenog porekla iz Ekvadora. Ali to nije sve – uložili smo puno vremena i truda kako bismo odabrali upravo najboljeg dobavljača, koji sarađuje godinama sa istim farmerima isključivo iz jednog – najcenjenijeg regiona ove zemlje, osiguravajući time originalno poreklo kakao zrna – bez mešanja sa drugim sortama. Ljubav uložena u proizvodnju i obradu ovog kakaoa je očigledna i mi smo je odmah prepoznali – i to možda baš zato što je osnivač kompanije žena, poreklom iz Ekvadora, kojoj kakao i čokolada predstavljaju najveću životnu strast. Ona je razvila sopstveni metod i tehnologiju fermentacije, sušenja i obrade kroz hladno procesiranje, na najnižim mogućim temperaturama. U Ekvadoru ne postoji ovakva tehnologija i po našem znanju ovo je jedini hladno procesiran kakao prah poreklom iz Ekvadora, takođe jedan od retkih u celom svetu. Sirov kakao je marketinški naziv, koji nema veze sa realnim procesom obrade 99% kakaoa. Zrna se stalno kontrolišu i okreću, pa čak ni na suncu, na kome se odvija deo procesa, ne dođe do pregrevanja. Rezultat je kakao buter izuzetne arome i potpuno očuvanih svojstava zbog kojih ga i vredi konzumirati! Ovaj posebno proizveden hladno procesiran Arriba Nacional kakao buter naš dobavljač između ostalog koristi za proizvodnju sirove čokolade, koja je dobila više internacionalno priznatih nagrada za najbolje čokolade sveta. Od sada i u Srbiji, čitav ovaj mali svet kakao ekskluzive, vama i vašem zdravlju je na dohvat ruke! Kakao buter možete dodati u bilo koji smuti, kašu ili koristiti za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica.  Za smuti ili kašu možete ga kratko na niskoj temperaturi otopiti u džezvi. Doza za smuti ili kašu je 10g do 30g. Osim sopstvenih zdravstvenih benefita koje masti iz kakaoa pružaju, one će dodatno pomoći vitaminima, mineralima i fitonutrijentima iz drugih sastojaka (žitarica, voća, superhrana) vašeg smutija ili kaše, da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste u organizmu. Kakao buter može biti idealna alternativa životinjskim mastima i rafinisanim biljnim uljima (ne sadrži holesterol, ni trans masti, ne oksidiše na visokim temperaturama), što ga čini idealnim za vegane. Recept  za domaću čokoladu: U šerpu sipajte malo vode i zagrejte. Na šerpu stavite dubok tanjir ili manju šerpu, i u njega komadiće Arriba Nacional butera. Buter će se istopiti uz lagano mešanje na pari. Skinite sa vatre, dodajte kakao u prahu, izmešajte. Možete je zasladiti po ukusu (bilo kojim zaslađivačem, mi preporučujemo superior kokosov sirup), sipati u kalupe, dodati bilo koje suvo voće ili orašaste plodove i ostaviti u frižideru da se stegne. Dobićete savršenu domaću  i zdravu čokoladu po vašem ukusu, od čistog i autentičnog kakaoa, kakve inače možete kupiti samo od nekoliko najboljih proizvođača čokolada na svetu. Da li ste znali da se kakao buter koristi i za negu, hidrataciju i zaštitu kože, kao sredstvo protiv strija, za sunčanje i masažu? Kao sastojak najkvalitetnije i najskuplje kozmetike, poznat je i kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Međutim, u kozmetici se kakao buter nalazi u jako malom procentu. Kada u rukama imate pravi, 100% čist, autentičan kakao buter, od autohtone sorte, prerađen specijalizovanim i jedinstvenim hladnim postupkom, onda on zaista može jako da prija vašoj koži. Jednostavno uzmite jedan grumen iz pakovanja, namažite ga po licu i po telu i lepo utrljajte u kožu- rastopiće se odmah u dodiru sa kožom. Probajte ovo pred spavanje, i obratite pažnju kakva vam je koža ujutru. Nekoliko dobro poznatih benefita kakao putera za kožu: Ublažava znakove starenja. Kakao buter je moćni izvor antioksidansa, poput palmitinske kiseline, oleinske kiseline i stearinske kiseline. Ovo su esencijalne masne kiseline, ali imaju i antioksidativna svojstva. Konzumacija kakao butera kao i spoljna primena na koži može pomoći u ublažavanju znakova starenja, sunčanih pega i bora. Ublažavanje strije. Strije se često javljaju kao posledica gubitka kilograma, trudnoće i zbog nekih drugih razloga. Kakao buter u kombinaciji sa kokosovim uljem je odličan način da minimalizujete pojavu strija. Čak i tokom trudnoće, ovo je siguran i prirodan način prevencije strija. Konvencionalni proizvodi sadrže štetne hemikalije i aditive koji nisu dobra opcija tokom trudnoće ili vremena dojenja. Ublažava ili sprečava ožiljke. Antioksidativna i hidratantna svojstva kakao butera izuzetna su za oporavljanje oštećene kože i ožiljaka. Ožiljke je teško ukloniti, ali ako dovoljno brzo nakon  nastanka ožiljka krenete sa primenom pravog organskog kakao butera i redovno ga primenjujete dovoljno dugo, ožiljak će sigurno izbledeti. Efikasan je za osobe koje pate od suvih fleka i drugih sličnih stanja.
SUPERIOR KAKAO PRAH ARRIBA NACIONAL

SUPERIOR KAKAO PRAH ARRIBA NACIONAL

Moćni benefiti pažljivo odabranog kakaoa Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaoa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke. Međutim, količina nutrijenata a naročito flavanola u kakaou, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade. Ovo je ključno za korisnika da razume. Zbog toga konzumiranje čokolade, pa čak i crne, ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaoa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte. Srce i krvni sudovi Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi. Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti. HRANA BOGOVA Kakao je drvo koje su gajili još drevni narodi Maje i Asteci, od čijeg ploda već hiljadama godina nastaju proizvodi koji su neizostavni u ishrani ljudi. Potiče sa plodnog zemljišta Južne Amerike i široko je poznat po svom jedinstvenom ukusu, ali i terapeutskim i nutritivnim svojstvima. Njegovo generičko ime (Thebroma) u prevodu znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je korišćen u religioznim obredima, što su ga davali ratnicima pre bitaka a imao je i primenu u različite medicinske svrhe. Kada je Kortez prvi put doneo kakao u Evropu, napisao je: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“   Arriba Nacional je posebna sorta kakaoa, koja je vremenom izdvojena i prepoznata kao najkvalitetnija u svetu. Smatra se jednom od najređih autohtonih sorta danas. Potiče isključivo iz Ekvadora i to tek iz ponekih oblasti ove zemlje. Izuzetnost ove sorte kakaoa čini posebna cvetna aroma i voćni profili ukusa, i što je možda i važnije, najviši sadržaj flavanoida, koji kakaou daju njegova lekovita svosjtva. Ovakve karakteristike Arribe se objašnjavaju njenim genetskim poreklom, ukombinovanim sa specifičnim klimatskim uslovima Ekvadora i velikom posvećenosti malih lokalnih farmera, koji svoje veštine gajenja i fermentacije kakaoa neguju vekovima unazad. Proizvođači najboljih i najskupljih čokolada na svetu isključivo koriste ovu sortu kakaoa. Međutim, čistu Arriba Nacional iz Ekvadora je izuzetno teško naći. Prvi problem je što je ima jako malo a drugi veliki problem je masovna proizvodnja hibridne vrste kakaoa CCN-51 u Ekvadoru, koju mešaju sa autohtonim vrstama kakaoa pa i sa Arribom, smanjujući značajno kvalitet krajnjeg proizvoda.  
SUPERIOR TAJVANSKA SPIRULINA U PRAHU

SUPERIOR TAJVANSKA SPIRULINA U PRAHU

100% organska i 100% veganska Uvek sveža Gajena u čistoj izvorskoj vodi Poreklom sa besprekorno čiste lokacije juga Tajvana. Spirulina je plavo-zelena mikroalga (cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina i predstavlja iskonsku “superhranu” – zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koje sadrži. Postoje naučna istraživanja širom sveta koja potvrđuju zdravstvene benefite koje pruža spirulina pravog kvaliteta. Međutim, da bi se proizvela spirulina sa očuvanim nutritivnim vrednostima, a da se u procesu ne kontaminira, potrebno je ogromno znanje i ulaganje. SUPERIOR SPIRULINA je potpuno autentična, organska i 100% proverena! Kontrolisano je gajena u izvorskoj planinskoj vodi, ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Za svaku porudžbinu spirulina se proizvodi posebno, što znači da su svežina, proces proizvodnje, kontrola kvaliteta i čistoća SUPERIOR SPIRULINE uvek na najvišem mogućem nivou! Spirulina je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica na planeti. Zbog toga što sadrži čak i do 70% kompletnog proteina, spirulina predstavlja najbolji izvor biljnih proteina na svetu. Tri do deset grama spiruline dnevno sadrži impresivne količine kompleksa B vitamina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana i cinka, kao i različitih fitonutrijenata – fikocijanina, beta (i drugih) karotena, hlorofila, gama-linolenske kiseline (GLA), itd. Deo proteina iz spiruline čini fotosintetski pigment po imenu C-fikocijanin, koji važi za možda i najpoznatiji fitonutrijent iz spiruline jer poseduje antiinflamatorna, antioksidativna, antikancerogena i imunostimulirajuća svojstva. Studije su pokazale da naš organizam hranljive materije iz spiruline lako apsorbuje i koristi. Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO) je opisala spirulinu kao jednu od najznačajnijih superhrana na planeti, a NASA i ESA je smatraju izvrsnom hranom za svemirska putovanja, jer jako mala količina može da obezbedi širok spektar hranljivih sastojaka u značajnoj količini. Neki od benefita pažljivo gajene i odabrane spiruline su održavanje normalnog nivoa šećera i holesterola u krvi, podržava imuni sistem, prirodni je antioksidans, pomaže kontroli telesne težine, doprinosi održavanju tonusa i vitalnosti organizma, poboljšava fizičke performanse kod sportista, pogodna je za vegane... Nutritivne vrednosti 100 g 3 g/jedna porcija %RU po porciji Energetska vrednost 1556 kJ/373 kcal 46,98 kJ/11,19 kcal 0,56% Masti 6,5 g 0,20 g 0,28% Od toga zasićene masne kiseline 3 g 0,08 g 0,38% Ugljeni hidrati 16,8 g 0,50 g 0,19% Od toga šećeri 1,3 g 0,04 g 0,04% Proteini 63 g 1,89 g 3,78% So 4,15 g 0,12 g 2,08% *%RU – Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal) Sastojci: 100% organska spirulina u prahu. Uputstvo za upotrebu: Pomešajte sa vodom/sokom ili dodajte u smutije/kaše. Napravite spirulinu late sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem. Preporučena količina spiruline u prahu iznosi 3 g (1 ravna kafena kašičica). Alergeni: Spirulina po svojoj prirodi ne sadrži gluten ali proizvod nije kontrolisan na prisustvo glutena. Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi. Zemlja porekla: Tajvan Uvozi, pakuje i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd
Just superior organska Maka mix

Just superior organska Maka mix

100% organski proizvod Pogodno za vegetarijance i vegane Zvana "peruansko čudo" Povećava energiju, izdržljivost, fokus i balansira hormone, bez i jednog neželjenog dejstva! Biljka maka (Lepidium meyenii) potiče iz Perua a raste na visokim platoima Anda, na nadmorskim visinama preko 4.000 metara. U celom svetu, ona je jedina poznata kultivisana biljka za ljudsku ishranu, koja raste na takvim visinama. Vrlo je otporna na niske temperature i visoka UV zračenja zahvaljujući čemu i uspeva u tako surovim uslovima. Prema arheološkim saznanjima koreni upotrebe make potiču još od pre 10.000 godina. Za ishranu ali i u medicinske svrhe upotrebljavale su je stare civilizacije mnogo pre Inka. Bila je važan sastojak ishrane ljudi iz tog doba, jer poseduje mnogo veće nutritivne vrednosti u odnosu na druge biljke. Pored toga ova biljka ima ogroman, blagotvoran uticaj na opšte stanje i zdravlje organizma Superior MAKA je 100% sirova, organska peruanska maka, koja predstavlja jedinstvenu mešavinu crne, žute i crvene make u razmeri u kojoj raste na plantaži. Gajena je u području koje se smatra istorijskom postojbinom make i sušena na tradicionalan način, prirodno na suncu na najpogodnijoj nadmorskoj visini. Zahvaljujući tome sačuvane su sve blagodeti ove čarobne biljke koja je postala poznata i kao "peruansko čudo". Pozitivna dejstva make na zdravlje i opšte stanje organizma su mnogobrojna: Maka spada u adaptogene biljke i kao takva pomaže prilagođavanju organizma nepovoljnim uslovima sredine i sprečava poremećaje izazvane stresnim faktorima. Pomaže pri uspostavljanju i održavanju hormonske ravnoteže i neguje ceo endokrini sistem, uključujući štitnu žlezdu. Tako pozitivno utiče na otklanjanje hroničog umora i poboljšanje raspoloženja. Jedna od pratećih pojava je i lepši izlged i kvalitet kože i tena. Vrlo je efektna u regulianju simptoma PMS-a i simptoma menopauze (promene raspoloženja, noćna preznojavanja…). Podiže nivo energije, ali bez preterane stimulacije štitne žlezde, kao što je to kod kafe i čaja. Povećava snagu i izdržljivost. Primetan pozitivan uticaj na telesne performanse kod mnogobrojnih sportista različitih profila. Ojačava imunitet i sveukupnu otpornost organizma. Blagotvorno deluje na plodnost. Pomaže u održavanju prirodne seksulane aktivnosti, libida i energije i deluje kao afodizijak kod oba pola (ali ne podiže nivo estrogena i testosterona). Pogodno deluje na mentalne sposobnosti – utiče pozitivno na fokus, memoriju i učenje. Ovaj efekat većina korisnika primeti vrlo brzo, koji god da je njihov primaran razlog za uzimanje make. Nutritivne vrednosti 100 g 5 g / jedna doza Energetska vrednost 1445 kJ/344 kcal 72 kJ/17 kcal Masti 0,8 g 0,04 g Ugljeni hidrati 73 g 3,63 g Skrob 37 g 1,85 g Vlakna 8,5 g 0,43 g Proteini 11 g 0,53 g Aktivni sastojci 100 g 5 g / jedna doza %NRV u 15 g Bakar 5,9 mg 0,3 mg 30% *Nutritivne referentne vrednosti za odrasle Sastojci: 100% organski maka prah iz Perua (koren biljke Lepidium meyenii u prahu). Način upotrebe: Preporučena dnevna doza je 3 do 5 grama dnevno (1-2 kafene kašičice). Dodati jednu kašičicu make u čašu vode, soka, jogurta, smutija ili drugog napitka, promešati i popiti. Upozorenja: Ne preporučuje se deci. Trudnice i dojilje, kao i osobe sa specifičnim oboljenjima pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom. Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu van domašaja dece. Poreklo: Peru Uvoznik i distributer: Just Superior d.o.o. Beograd Za Just Superior pakuje Ufar d.o.o.
SUPERIOR PROTEINSKI PRAH KONOPLJE

SUPERIOR PROTEINSKI PRAH KONOPLJE

100% organski proizvod Bez dodatog šećera, boja i aroma Pogodno za sportiste Pogodno za vegane i paleo ishranu Industrijska konoplja koristila se hiljadama godina za hranu, gradivni materijal, hartiju, tekstil. Po nekim izvorima to je prva biljka ikada gajena od strane čoveka? Bila je jedna od najvažnijih biljaka u nekim delovima sveta. A pored toga jedna je od biljaka koja se najlakše uzgaja, koja neguje umesto da troši zemlju na kojoj raste i prirodno je veoma otporna. Zato, tokom hiljada godina koliko se gaji, ljudi nisu imali potrebu da menjaju njenu genetiku, tako da konoplja predstavlja jednu od retko genetski očuvanih uzgajanih biljaka na planeti. Superior proteinski prah konoplje proizveden je od domaće konoplje gajene u plodnim i nezagađenim delovima Srbije. Vrhunski kvalitet se postiže ručnim izdvajanjem čistog i isključivo neoštećenog semena. Nakon izdvajanja ulja hladnim ceđenjem ostatak semenki se melje u proteinski prah. Zahvaljujući hladnoj obradi semenki, ne dolazi do denaturacije proteina i zadržavaju se sva nutritivna svojstva. Jedna porcija Superior praha konoplje vam pruža: 32% čistog biljnog proteina koji se efikasnije apsorbuje i vari od većine drugih biljnih proteina. Proteini doprinose povećanju i održavanju mišićne mase. Visok sadržaj gvožđa, koje doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji imunog sistema, stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina i normalnom transportu kiseonika u telu. Visok sadržaj magnezijuma koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i održavanju normalnih kostiju. Visok sadržaj omega-3 masnih kiselina Izvor cinka koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji i održavanju normalnog nivoa testosterona u telu. Izvor kalcijuma koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i zuba. Proteini i masti u konoplji Dva glavna proteina u konoplji su edetin (globularni protein – oko 65%) i albumin. Oba ova visoko kvalitetna skladišna proteina se jako lako vare i sadrže nutritivno značajnu količinu svih esencijalnih amino kiselina. Esencijalne amino kiseline ne možemo da sintetišemo u organizmu, a kako učestvuju u gotovo svim hemijskim procesima i sve fizičke i psihičke funkcije zavise od njih, jako je važno da ih unosimo u dovoljnoj količini kroz hranu. Ovo je naročito važno kod ljudi koji ne unose namirnice životinjskog porekla, jer u biljnim proteinima po pravilu nema dovoljno esencijalnih amino kiselina za osnovne potrebe organizma i zato ih je potrebno pažljivo kombinovati. Konoplja je za ovakve ljude nezamenjiv deo svakodnevne ishrane. Kako zbog proteina tako i zbog bogatog sadržaja omega 3 masnih kiselina i mnogobrojnih minerala. Istraživanja su pokazala da je protein konoplje uporediv sa drugim visoko kvalitetnim proteinima kao što su belance ili zrno soje.  Konopljin protein ima izuzetno visok sadržaj arginina i Tirozina u poređenju sa drugim izvorima, a visok sadržaj Alanina i Asparaginske aminokiseline.   Profil aminokiselina nekog proteina je samo jedan od pokazatelja kvaliteta tog proteina. Drugi je svakako njegova svarljivost u ljudskom organizmu. Za protein konoplje je dokazano da ima visok procenat svarljivosti (oko 86%) a to je izuzetno retko kod proteina biljnog porekla. Proteini tretirani visokim temperaturama imaju smanjenu svarljivost a već smo napomenuli da se Superior proteinski prah konoplje dobija, od početka do kraja hladnim postupkom, bez delovanja povišenih temperatura i na taj način je sprečena denaturacija proteina i sačuvan visok stepen svarljivosti. Ulje konoplje se sastoji preko 80% od polinezasićenih masnih kiselina, od čega najviše ima esencijalnih omega-3 i omega-6 masnih kiselina (EFA). Ono što je ključno je da u konoplji odnos količina omega-3/omega-6 se kreće od 2:1 do 3:1, a to se smatra idealnim odnosom za ljudsko zdravlje. Pored toga sadrži i redak oblik  gama-linolne kiseline kao i stearidonsku kiselinu . Ovih masnih kiselina svakako ima više u hladno ceđenom ulju konoplje ili celom semenu, ali ima ih u našem proteinskom prahu konoplje u dovoljnoj količini da imaju uticaj na zdravlje. One su poznate po svojim pozitivnim efektima na kardiovaskularni sistem i nivo holesterola u krvi. Nutritivne vrednosti 100 g 30 g / jedna porcija Energetska vrednost 1700 kJ/406 kcal 510 kJ/122 kcal Masti - od toga zasićene masne kiseline 8,2 g 0,82 g 2,47 g 0,25 g Ugljeni hidrati - od toga šećeri 18,3 g 4,6 g 5,49 g 1,38 g Vlakna 26 g 7,8 g Proteini 32 g 9,6 g So 0,03 g 0,01 g Aktivni sastojci 100 g 30 g / jedna porcija %NRV po porciji Bakar 1,7 mg 0,51 mg 51% Gvožđe 15,5 mg 4,65 mg 33% Magnezijum 488 mg 146 mg 39% Cink 7,4 mg 2,22 mg 22% Fosfor 1319 mg 396 mg 57% Kalcijum 415 mg 124 mg 16% Sastojci: 100% organski proteinski prah konopljinog semena. Potpuno prirodan proizvod, dobijen mlevenjem pogače koja nastaje pri hladnom ceđenju ulja iz jezgra organskog semena industrijske konoplje. Uputstvo za upotrebu: Konopljin protein se može dodati u smuti, mleko, jogurt, ili vašu omiljenu kašu, kao i u bilo koje slano jelo (povrće, supu, salatu..) ili koristiti kao dodatak u pripremi slatkih ili slanih kolača. Preporučena porcija konopljinog praha sadrži 30g (2 supene kašike). Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu.+ Zemlja porekla: Srbija Pakuje i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd
SUPERIOR KURKUMA U PRAH

SUPERIOR KURKUMA U PRAH

  Direktno iz Indije Uvek sveže mlevena Sorta sa povišenim nivoom kurkumina (5-6%) Kurkuma je indijski začin intenzivne narandžaste boje, poznata kao indijski šafran i kao glavni sastojak karija (kome daje njegovu karakterističnu boju i ukus). Predstavlja osušen i samleven koren biljke Curcuma Longa. U Indiji (a i u Kini) se koristi kao medicinska biljka hiljadama godina (za inflamaciju, povrede kože i tumore). Kurkuma sadrži mnoge bioaktivne supstance, a najkarakterističnija je kurkumin. Kurkumin se bori protiv inflamacije u organizmu na molekularnom nivou. Zapravo, istraživanja pokazuju da kurkumin može biti moćan u smanjivanju inflamacija u organizmu jednako kao neki dobro poznati lekovi, samo bez neželjih efekata. Pored ovoga, kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa na planeti, ima pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem, šećer i holesterol u krvi, može pomoći sa depresijom i sistematski jača imuni sistem. Međutim, da bi dala sve ove efekte, mora da bude vrhunskog kvaliteta, određene sorte i sadržaja kurkumina. Takođe, da bi se kurkumin bolje iskoristio u organizmu najbolje je da se kurkuma konzumira sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje). Kurkuma je drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, a može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese. 100% čista i 100% organska SUPERIOR KURKUMA dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da raste najkvalitetnija kurkuma. Superior kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam. Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen. Superior organska kurkuma u prahu poseduje aromu identičnu svežem korenu kurkume zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena kurkume uz zemlje. Redovna upotreba preporučene količine kurkume u prahu sa povišenim nivoom kurkumina: Reguliše inflamatorne procese Povoljno utiče na varenje Pomaže u očuvanju zdravlja zglobova i kostiju Nutritivne vrednosti 100 g 5 g / jedna porcija Energetska vrednost 1296 kJ/308 kcal 64,8 kJ/15,4 kcal Masti - od toga zasićene masne kiseline 1,7 g 0,04 g 0,09 g 0,002 g Ugljeni hidrati - od toga šećeri 53,2 g 4,3 g 2,66 g 0,22 g Proteini 9,5 g 0,48 g So 0,07 g 0,004 g Sastojci: 100% organska kurkuma (Curcuma longa) u prahu, sa 5-6% kurkumina, iz Indije. Uputstvo za upotrebu: Dodajte u smutije, mleko, napravite čaj ili ajurvedsko “Zlatno mleko” (umutite toplo biljno mleko, kurkumu i zaslađivač po želji) ili dodajte u slane recepte. Da bi ste povećali bioraspoloživost kurkumina možete uzimati kurkumu u kombinaciji sa malo crnog bibera u prahu, kao i sa nekim izvorom masti (npr. kokosovo ili maslinovo ulje). Preporučena porcija kurkume u prahu iznosi 3 do 5 g dnevno (1 do 1,5 kafena kašičica). Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, na sobnoj temperaturi. Zemlja porekla: Indija Uvozi, pakuje i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd