You are here

Labrada

Labrada – brend koji postaje popularan zbog visokokvalitetnih proizvoda sa garancijom kvaliteta i izvrsnim ukusom! Lee Labrada je osnivač i predsednik Labrada Bodybulding Nutrition kompanije u Hjustonu. On je bivši svetski šampion i profesionalni bodibilder, bivški pobednik IFBB Mr Universe i jedini čovek u istoriji koji se plasirao u prva četiri mesta na Mr Olympiji sedam godina za redom. Slikao se za preko 100 magazina širom sveta, napisao stotine članaka...

Za svoju kompaniju kaže da je osnovana sa ciljem da zaista omogući vežbaču najkvalitetnije i najpotrebnije suplemente, imajući u vidu njegovo znanje i iskustvo kojim, kako kaže, može da prodre u um vežbača bodibildera.

Proizvodi brenda Labrada proizvedeni su u SAD, a uvoznik i distributer za Republiku Srbiju je Lama d.o.o. Beograd.

Glutamine Recovery Powder 500 g

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu i plazmi ljudskog organizma. Sastavni je deo proteina, a nastaje od glutaminske kiseline dodavanjem amonijaka i vitamina B-6. Smatra se uslovno esencijalnom aminokiselinom, jer u trenucima stresa - naporan trening, bolest, povrede, emocionalni stres - organizam ima potrebe za dodatnim količinama glutamina. Koristi i kod otklanjanja posledica hemoterapije, opekotina i rana, uključujući i rane posle operacija. Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. Zbog jakog antikataboličkog efekta - neutrališe kortizol koji nastaje usled napornog vežbanja - vrlo je značajan suplement za sportiste. Najvažniji je za bodibildere i sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima. Povezanost glutamina i muskulature je naročito značajna - količina glutamina je direktno povezana sa izgradnjom mišićne mase. Glavna količina glutamina nastaje u mišićima, pa mišići njime snabdevaju imunološki sistem. Pošto čini više od polovine svih aminokiselina u skeletnim mišićima, njegove zalihe moraju se redovno popunjavati, u protivnom, može doći do razgradnje mišića. Naporno vežbanje prouzrokuje pad nivoa glutamina u krvi, ćelije imunološkog sistema ostaju bez energetskog izvora što dovodi ili do slabljenja imunološkog sistema ili, češće, do pozajmljivanja glutamina iz skeletnih mišića, a time do gubljenja njihove mase. Svojstvo glutamina da očuva skeletnu mišićnu masu za vreme stresa izazvanog naporom, povredom, bolešću ili operacijom, njegova je najbolje proučena osobina, a poznato je da su osobe sa razvijenijom muskulaturom otpornije na uticaj stresa i brže se oporavljaju. Glutamin je i energetski izvor za enterocite i limfocite. Koristi se posle hirurških intervencija u intravenskoj ishrani, jer ima svojstvo da na minimum svede gubljenje aminokiselina i azota iz skeletnih mišića. Na molekularnom nivou, glutamin sprečava gubitak specifičnog proteina miozina, koji određuje kontraktilna svojstva skeletnih mišića. Kao dodatak ishrani, glutamin je najčešće u obliku L-glutamina, čije su osnovne karakteristike: - pomaže kod oporavka mišićnog tkiva posle treninga i povreda - od vitalnog je značaja za rad imunološkog sistema - pomaže stvaranje mišićne mase sprečavanjem kataboličkih procesa - utiče na povećanje ćelijskog volumena i povećava napumpanost mišića - neophodan je za pravilno funkcionisanje mozga - utiče na sintezu glukoze i poboljšava metabolizam insulina - utiče na nitrogensku retenciju (zadržavanje azota) - poboljšava snabdevanje ćelija vodom - povećava nivo hormona rasta (GH) U ishrani glutamina ima naročito u žitaricama i u izolatima proteina (6-9% u izolatima sojinog i mlečnog proteina - kazeina i surutke), a oni su sastavni deo kvalitetnih proteinskih štanglica i napitaka. Preporučeno doziranje i način upotrebe: dnevno od 5 do 25 g (3 do 5 puta dnevno po 5 g), odnosno do 0,25 g po kilogramu telesne mase. Glutamin je najbolje uzimati neposredno nakon treniga (5 do 10 g), uz obroke ili pre spavanja (5 g). Doze od preko 40 g dnevno ne pružaju dodatne koristi. Nema opasnosti od predoziranja niti od kontraindikacija. Pošto je glutamin osetljiv na želudačnu kiselinu, najbolje ga je uzimati uz jelo ili sa proteinskim ili ugljeno-hidratnim napitkom, da bi se brže ugradio u mišiće.

GlutaLean

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu i plazmi ljudskog organizma. Sastavni je deo proteina, a nastaje od glutaminske kiseline dodavanjem amonijaka i vitamina B-6. Smatra se uslovno esencijalnom aminokiselinom, jer u trenucima stresa - naporan trening, bolest, povrede, emocionalni stres - organizam ima potrebe za dodatnim količinama glutamina. Koristi i kod otklanjanja posledica hemoterapije, opekotina i rana, uključujući i rane posle operacija. Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. Zbog jakog antikataboličkog efekta - neutrališe kortizol koji nastaje usled napornog vežbanja - vrlo je značajan suplement za sportiste. Najvažniji je za bodibildere i sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima. Povezanost glutamina i muskulature je naročito značajna - količina glutamina je direktno povezana sa izgradnjom mišićne mase. Glavna količina glutamina nastaje u mišićima, pa mišići njime snabdevaju imunološki sistem. Pošto čini više od polovine svih aminokiselina u skeletnim mišićima, njegove zalihe moraju se redovno popunjavati, u protivnom, može doći do razgradnje mišića. Naporno vežbanje prouzrokuje pad nivoa glutamina u krvi, ćelije imunološkog sistema ostaju bez energetskog izvora što dovodi ili do slabljenja imunološkog sistema ili, češće, do pozajmljivanja glutamina iz skeletnih mišića, a time do gubljenja njihove mase. Svojstvo glutamina da očuva skeletnu mišićnu masu za vreme stresa izazvanog naporom, povredom, bolešću ili operacijom, njegova je najbolje proučena osobina, a poznato je da su osobe sa razvijenijom muskulaturom otpornije na uticaj stresa i brže se oporavljaju. Glutamin je i energetski izvor za enterocite i limfocite. Koristi se posle hirurških intervencija u intravenskoj ishrani, jer ima svojstvo da na minimum svede gubljenje aminokiselina i azota iz skeletnih mišića. Na molekularnom nivou, glutamin sprečava gubitak specifičnog proteina miozina, koji određuje kontraktilna svojstva skeletnih mišića. Kao dodatak ishrani, glutamin je najčešće u obliku L-glutamina, čije su osnovne karakteristike: pomaže kod oporavka mišićnog tkiva posle treninga i povreda od vitalnog je značaja za rad imunološkog sistema pomaže stvaranje mišićne mase sprečavanjem kataboličkih procesa utiče na povećanje ćelijskog volumena i povećava napumpanost mišića neophodan je za pravilno funkcionisanje mozga utiče na sintezu glukoze i poboljšava metabolizam insulina utiče na nitrogensku retenciju (zadržavanje azota) poboljšava snabdevanje ćelija vodom povećava nivo hormona rasta (GH) U ishrani glutamina ima naročito u žitaricama i u izolatima proteina (6-9% u izolatima sojinog i mlečnog proteina - kazeina i surutke), a oni su sastavni deo kvalitetnih proteinskih štanglica i napitaka. Preporučeno doziranje i način upotrebe: dnevno od 5 do 25 g (3 do 5 puta dnevno po 5 g), odnosno do 0,25 g po kilogramu telesne mase. Glutamin je najbolje uzimati neposredno nakon treniga (5 do 10 g), uz obroke ili pre spavanja (5 g). Doze od preko 40 g dnevno ne pružaju dodatne koristi. Nema opasnosti od predoziranja niti od kontraindikacija. Pošto je glutamin osetljiv na želudačnu kiselinu, najbolje ga je uzimati uz jelo ili sa proteinskim ili ugljeno-hidratnim napitkom, da bi se brže ugradio u mišiće.

ElastiJoint

ElastiJoint® predstavlja kombinovanu formulu za podršku zdravlja zglobova, vezivnog tkiva i ligamenata koji trpe povećani stres, kako zbog prirodnih procesa koje prouzrokuje starenje, tako i zbog povećanog opterećenja usled bavljenja sportom.ElastiJoint® smanjuje pojavu zamora i bola tokom treniranja, a zbog povećanja fleksibilnosti ligamenata, smanjuje rizik od njihovih povreda. Aktivne komponente (kolagen, MSM, glukozamin, hondroitin) predstavljaju gradivnu materiju za zglobove i ligamente, čija snaga treba da se povećava uporedo sa jačanjem i stvraranjem mišićne mase. Osobe obolele od osteoartritisa takođe nalaze olakšanje dodatkom ovih sastojaka svakodnevnoj ishrani. Hidrolizovan želatin je sastavni deo kolagena, osnove za stvaranje vezivnog tkiva kože, ligamenata, hrskavice, vertebralnih diskova, zglobova, zidova kapilara, kao i zuba i kostiju. Glukozamin sulfat u najvećem procentu sačinjava hrskavicu. Pomaže stvaranje sinovijalne tečnosti, koja podmazuje zglobove, i proteoglikana, velikih molekula u hrskavici koji služe za ublažavanje udarca, koje trpe zglobovi pri kretanju. Hondroitin sulfat je derivat glukozamina koji utiče na fleksibilnost vezivnog tkiva. MSM (metilsulfonilmetan) je prirodni izvor biološki aktivnog sumpora, koji se nalazi u hrskavici. ElastiJoint® obezbeđuje organizmu sirovine za obnavljanje i stvaranje proteina, kose, kože i vezivnog tkiva u zglobovima i ligamentima. Doziranje i način upotrebe: pomešati sadržaj 1 dozirne merice (12,5 g) 2,5 dl vode ili napitka po ukusu sobne temperature. Aktivna komponenta 100 g 38 g %PDU Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 8 g 990 mg 1238 Hidrolizovan želatin (kolagen) 40 g* 5 g*   Metilsulfonilmetan (MSM) 16 g* 2 g*   Glukozamin-sulfat 12 g* 1500 mg*   Hondroitin-sulfat 9,6 g* 1200 mg*     Nutritivne informacije 100 g 38 g %PDU Energetska vrednost 160 kcal/1512 kJ 45 kcal/189 kJ   Proteini 32 g 4 g   Masti 0 g 0 g   Ugljeni hidrati 40 g 5 g   Od čega šećeri 8 g 1 g   *PDU nije utvrđen Ostali sastojci: maltodekstrin, limunska kiselina, zaslađivači (sukraloza, acesulfam K), boja (E162), prirodne i veštačke arome.

Creatine Strength Powder 500 g

Šta je kreatin monohidrat i čemu služi Kreatin je jedinjenje koje ljudski organizam sam proizvodi i koji snabdeva mišiće energijom. Proizvodi se u jetri, pankreasu i bubrezima, a krvotokom prenosi do mišića. Kada dospe u mišiće, konvertuje se u fosfokreatin (kreatinfosfat), koji snabdeva adenozin-difosfat (ADP) fosfatnom grupom potrebnom za nastajanje adenozin-trifosfata (ATP), koji je neposredni energetski izvor za naše mišiće. Kreatin se nalazi u mnogim namirnicama, pa njegova upotreba predstavlja prirodnu suplementaciju u cilju unapređivanja mišićne mase i dobijanja ekstra energije. Naročito bogat izvor kreatina je riblje meso, haringa, losos i tuna, ali i govedina. Ali, da bi se obezbedile dodatne količine kreatin monohidrata potrebna je adekvatna suplementacija, a nije moguće uneti tolike količine hrane u toku dana da bi se bitno povećao njegov unos. Kako deluje kreatin Sportistima je ovo omiljen dodatak, jer za veoma kratko vreme daje vidljive rezultate - za samo dve nedelje može značajno da poveća mišićnu masu, ali i opštu kondiciju, što za posledicu ima mogućnost intenzivnog treniranja zahvaljujući povećanim energetskim nivoima. Pored toga, kreatin neposredno utiče na brzinu oporavka organizma od stresa izazvanog napornim treniranjem. U svetu profesionalnog, ali i rekreativnog sporta gotovo da nema sportiste koji ne koristi kreatin i koji ne zna čemu on služi. Sposobnost kreatina da poveća energetske rezerve u mišićima potiče od njegove aktivnosti u proteinskoj sintezi, kojom sprečava razgradnju mišića. Još jedna izuzetno važna osobina kreatina je i njegova uloga u rehidraciji mišićnih ćelija, što je od izuzetnog značaja za rast mišićnih vlakana i njihovu čvrstinu. Kreatin se često preporučuje i kod mnogih stanja i bolesti, jer smanjuje nivo holesterola i triglicerida, ima antiinflamantorno dejstvo (artritis), štiti centralni nervni sistem, ublažava GAMT defekt koji dovodi do nedostatka kreatina u mozgu, deluje kod oboljenja vezanih za atrofiju mišića, dopunjuje vegetarijansku ishranu, povećava snagu i izdržljivost kod srčanih oboljenja. Dejstva kreatin monohidrata na organizam ubrzava povećanje mišićne mase i postizanje mišićne definicije povećava energiju, snagu i izdržljivost ubrzava procese mršavljenja ubrzava procese oporavka nakon intenzivnog treninga i fizičkog stresa smanjuje zamor idealan je dodatak ishrani za vegetarijance koji ga ne unose dovoljno hranom Kriterijumi za izbor kreatina za suplementaciju Prilikom izbora kreatina za suplementaciju treba voditi računa o njegovom kvalitetu. Bitno je da proizvođač pruža garanciju da je proizvod testiran i deklaraciju o sadržaju kreatin monohidrata u njemu. Testiranje kvaliteta kreatina obavlja se metodom HPLC, hromatografijom tečnog stanja. Na ovaj način potvrđuje se čistoća kreatin monohidrata. Proizvod koji nosi takvu oznaku sadrži najčistiji kreatin monohidrat koji savremena tehnologija može da proizvede. Svaki organizam ima gornju granicu nivoa kreatina koji se može deponovati u mišićnom tkivu. Zato postoji inicijalna faza koja služi za popunjavanje depoa, nakon čega se ulazi u fazu održavanja i dopune potrošenih količina kreatina. Treba se pridržavati sledećeg plana, ukoliko sportski lekar ne preporuči drugačije: 20 do 30 g dnevno u trajanju od 5 dana; 5 do 15 g dnevno u trajanju od 8 nedelja; 4 nedelje bez suplementacije, a nakon toga se ciklus može ponoviti. Neželjeni efekti upotrebe kreatin monohidrata nisu poznati ili su veoma retki (nadimanje). Napici koji sadrže kreatin ne treba da stoje pripremljeni duže od 15 minuta. Preporuka za kombinovanje Za još bolje efekte i rezultate suplementacije kreatinom, preporučljivo je uzimati kreatin u kombinaciji sa ribozom ili napicima bogatim ugljenim hidratima. Kreatin je najbolje pripremati s vodom. Preporučeno doziranje i način upotrebe: razmutiti jednu mericu praška u čaši vode ili soka i tako pripremljen napitak popiti jednom do dva puta dnevno. Uz korišćenje ovog proizvoda, povećati unos vode u organizam.  Upozorenje: osobe sa oštećenom funkcijom bubrega ne treba da uzimaju kreatin. Aktivna komponenta 100g 1 merica (5g) %NRV* Kreatin (kreatin-monohidrat) 100 g 5 g ** *NRV - nutritivna referentna vrednost. **NRV - nije utvrđena. Sastojci: kreatin-monohidrat.