You are here

Caseine Zero

Proizdođač: 
Šifra:
0427
Ukratko:
Kazein, noćni, sporo-apsorbujući protein iz mleka. Saznaj više
3.250,00 RSD
Pakovanje: 
908 grama

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

+381 (0) 21 631 90 80 +381 (0) 69 631 90 7 +381 (0) 21 3 000 540
Prosek: 6 (1 glas)

Caseine Zero

  • 100% iz izvora kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina
  • pravi anti-katabolički protein
  • postepen dotok aminokiselina
  • najbolja apsorpcija
  • visok nivo glutamina
  • odličan za upotrebu pred spavanje

Obezbedite vašem telu konstantan dotok amino kiselina u krvotok, čak i do 7-8 sati. Ovo je pogotovo poželjno pre odlaska na spavanje gde vaši mišići ostaju bez hrane puno sati, kao i između obroka kada iz nekog razloga postoji veliki razmak između dva obroka. Postepena apsorpcija kazeina čini ovaj protein više efikasnim u sprečavanju katabolizma, odnosno razgradnje mišića.

Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%. Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda)

Kazein je kompletan protein jer sadrži sve aminokiseline koje ulaze u sastav proteina. Važno je da se razume razlika između kompletnog proteina i njegove biološke vrednosti, koja zavisi od odnosa i zastupljenosti pojedinih aminokiselina u njemu. Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline. Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Casein Zero se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.

Pakovanje: 908 g (približno 36 doza)

Nutritivne informacije

U 100 g

U jednoj dozi (30 g)

%RU/30 g

Energetska vrednost

1615 kJ/381 kcal

484 kJ/114 kcal

5,8 %

Masti

-od čega zasićene

4,6 g

2,2 g

1,4 g

0,7 g

2 %

3,5 %

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

4,5 g

0,9 g

1,4 g

<0,5 g

0,5 %

<0,6 %

Proteini

80 g

24 g

48%

So

1,6 g

0,48 g

8 %

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivne komponente (min)

U 100 g

U 1 dozi (30 g)

%RU

Koncentrat mlečnih proteina i kalcijum-kazeinat

94 g

28,2 g

56,4 %

RU=Referentni unos za odrasle

* nutritivne vrednosti važe za ukus vanila

Ostali sastojci: Koncentrat mlečnih proteina (mleko); kalcijum-kazeinat (mleko); aroma vanile; emulgator: sojin lecitin (soja); sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumova so masnih kiselina; krem masa [kokosova masnoća; maltodekstrin; biljni protein; sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid]; so; ugušćivač:: karagenan; zaslađivač: sukraloza; boja: tartrarzin* (*Upotrebljena boja, tartrazin može imati negativan uticaj na aktivnost i pažnju kod dece).

Preporučena upotreba: razmutiti jednu mericu praha (30 g=1 merica= 2 pune supene kašike) sa 450 ml vode uveče pre spavanja. Za najbolji rezultat, preporučuje se priprema uz pomoć šejkera.Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Informacije o alergenima: Proizvod sadrži MLEKO i SOJU. Proizvodi se u pogonu u kome se za izradu hrane koriste JAJA, GLUTEN, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na hladnom (5°C-20°C) i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka. Najbolje upotrebiti: do datuma utisnutog na pakovanju (dd/mm/gggg) Serija: označeno na pakovanju (LOT broj)

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 8753/2016 od 08.04.2016. god.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su sa uračunatim PDV-om. Mogu biti promenjene bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Vitalikum nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške