You are here

Za ozbiljne sportiste

Profesionalni sportisti, ozbiljni sportisti, tačnije njihov organizam je naročito izložen prevelikom stresu izazvanom prevelikim naporima, mnogobrojnim i napornim treninzima, često je sve to praćeno prevelikim odricanjima kod nekih u vidu hrane, tako da često budu izloženi rigoroznim dijetama i sl. Samim tim njihov organizam previše trpi i logično je da ima i mnogo veće potrebe za vitaminima i mineralima nego što je to kod prosečne osobe ili sportiste rekreativca (naročito kada su pripremni periodi u pitanju). S toga su vitaminsko mineralni kompleksi iz naše ponude više nego dobrodošli kako bi i pored svega toga uspeli da zadovolje povećane potrebe za vitaminima i mineralima koje imaju i sačuvaju svoje zdravlje.

Turk-X Turkesterone Plus

TURK-X je standardizovani ekstrakt Ajuga Turkestanica velike jačine, koji sadrži 100mg turkesterona po porciji. Sa AstraGin®-om za podršku u apsorpciji. REKOMPOZICIJA TELA PODRŽAVA MIŠIĆNI RAST 100 mg TURKESTERONA PO PORCIJI 35 mg ASTRAGIN® PO PORCIJI 60 kapsula | 42g | 30 porcija 1000mg Ajuga Turkestanica, isporučujući 100mg Turkesterona po porciji 35mg AstraGin®-a za maksimiziranje apsorpcije Biljne veggie kapsule su pogodne za potrošače sa ograničenjima u ishrani, religiji ili kulturi Pogodno za vegetarijance i vegane Proizvod sa halal sertifikatom Zemlja porekla: Ujedinjeno Kraljevstvo Neto količina: 42 g (60 kapsula) Nosilac upisa/Uvoznik: Vitalikum doo, Republike Srpske 133, 21410 Futog Namena: Dodatak ishrani na bazi ekstrakta cele biljke ajuge, korena ženšena i korena astragalusa. Sastojci: suvi ekstrakt cele biljke ajuge (Ajuga Turkestanica) standardizovan na 10% turkesterona; omotač kapsule: hidroksipropilmetilceluloza; Astragin® [mešavina suvih ekstrakta korena ženšena (Panax notoginseng) i korena astragalusa (Astragalus membranaceus) standardizovana na ukupno ukupno 1,5% saponina]; sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza. Sadržaj aktivnih sastojaka U dnevnoj dozi (2 kapsule) Suvi ektrakt cele biljke ajuge (Ajuga Turkestanica) standardizovan na 10% turkesterona   -od čega turkesterona 1000 mg* 100 mg* Astragin® [mešavina suvih ekstrakta korena ženšena (Panax notoginseng) i korena astragalusa (Astragalus membranaceus) standardizovana na ukupno ukupno 1,5% saponina]  35 mg* *nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena. Način upotrebe: Popiti 2 kapsule dnevno, uz obrok. Upozorenja: Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, trudnicama, dojiljama, deci. Pre upotrebe posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom ako imate dijagnostifikovano neko oboljenje ili ste pod terapijom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece. Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i jaja, mleko, kikiriki, jezgrasto voće, riba, školjkaši i pšenica. Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, udaljeno od direktnih sunčevih zraka. Najbolje upotrebiti do kraja: datum označen na pakovanju (mesec/godina) Serija (lot broj): označeno na pakovanju. Broj i datum upisa u bazu podataka Min. zdravlja RS:26434/2025 od 27.01.2025 god.

Omega 3-6-9

Omega 3-6-9 su nezasićene masne kiseline biljnog porekla, a u ovom dodatku ishrani potiču iz lanenog i suncokretovog ulja, dok omega 3 masne kiseline potiču iz ribljeg ulja. Pravilnom ishranom se može uneti u organizam dovoljna količina masnih kiselina, ali to često nije slučaj, pa organizam ne uživa u punoj meri brojne koristi od njih. OstroVit Omega 3-6-9 koristi kako alfa-linolensku kiselinu (ALA), koja se može naći prvenstveno u lanenom ulju, tako i eikozapentaensku kiselinu (EPA) i dokozaheksaensku kiselinu (DHA), odnosno jedinjenja, čiji je izvor uglavnom masna morska riba. Omega 3 masne kiseline su esencijalne masne kiseline koje se ne sintetišu u ljudskom organizmu, zbog čega se moraju unositi u organizam svakodnevnom ishranom ili, po potrebi, u obliku suplemenata. Omega 6 masne kiseline su jedinjenja koja pripadaju grupi esencijalnih masnih kiselina koje su deo ćelijskih membrana. OstroVit Omega 3-6-9 sadrži linolnu kiselinu (LA), dobijenu iz suncokretovog ulja i lanenog semena, koja se takođe može naći u drugim biljnim uljima, npr. u ulju semenki grožđa. Omega 9 masne kiseline su nezasićene masti poznatije pod nazivom oleinska kiselina (OA). Glavni izvor ovog jedinjenja u ishrani je maslinovo ulje, iako se oleinska kiselina takođe nalazi u ulju uljane repice, ulju lešnika, suncokretovog ulja ili lanenog semena. Vitamin E je grupa organskih hemijskih jedinjenja, klasifikovanih kao vitamini rastvorljivi u mastima, među kojima najveću biološku aktivnost pokazuje D-alfa-tokoferol koji se nalazi u ovom proizvodu. Ovaj vitamin se u ljudskom telu deponuje prvenstveno u masnom tkivu, kao i u nadbubrežnim žlezdama. U hrani se, međutim, javlja uglavnom u biljnim uljima, orasima, semenkama. Vitamin E pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Osobine sastojaka sadržanih u OstroVit Omega 3-6-9 - pomažu zdravu funkciju centralnog nervnog sistema - podržavaju bolje funkcionisanje ćelijske membrane - glavni su gradivni blok naših ćelijskih membrana, obezbeđuju im kiseonik i hranljive materije - EPA i DHA prisutne u ovom dodatku ishrani doprinose normalnom funkcionisanju srca, mozga i vida, a blagotvorni efekti se javljaju pri konzumiranju 250 mg EPA i DHA dnevno. - alfa-linolenska kiselina i linoleinska kiselina pomažu u održavanju optimalnog nivoa holesterola u krvi, a blagotvorni efekti se javljaju pri konzumiranju 2 g ALA i 10 g LA dnevno. - oleinska kiselina pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Oleinska kiselina je nezasićena mast. - vitamin E obezbeđuje telu 10,5 mg DL-alfa-tokoferol acetata, odnosno oblika vitamina E koji se odlikuje visokom biodostupnošću. Nezasićene masne kiseline redukuju mogućnost pojave koronarne bolesti srca, jer smanjuju depoe masti i regulišu metabolizam holesterola, regulišu cirkulaciju i smanjuju visok krvni pritisak. Deluju pomoću prostaglandina, složenih supstanci nalik na hormone koje kontrolišu rad svih organa, naročito srca, krvnih sudova i kože i utiču na funkcionisanje imunološkog sistema. Prostaglandini imaju još antiinflamatorno dejstvo zahvaljujući kojem olakšavaju bolove i upale kod ljudi koji pate od reumatoidnog artritisa. Masne kiseline regulišu metabolizam holesterola, što podrazumeva prenošenje, pretvaranje u druge supstance, deponovanje i sekreciju. Na taj način one pomažu dobrom (HDL) holesterolu da se neometano kreće krvotokom i da se pretvara u so žučne kiseline. Ako je ovaj proces ometen, nastaju degenerativna stanja na srcu i arteriji. U nekim studijama ističe se njihovo antikancerogeno dejstvo, ali to nije potvrđeno većim brojem naučnih studija. Esencijalne masne kiseline ne mogu se sintetisati, pa se stoga moraju unositi u organizam hranom ili dodacima. Hrana se brzo kvari ukoliko sadrži masne kiseline, jer one privlače kiseonik i hrana oksidira i užegne. Zato se pri preradi hrane one odstranjuju kako bi se produžio rok trajanja. Ali upravo ta sposobnost privlačenja kiseonika je razlog zbog kojeg su ove masne kiseline neophodne za naše zdravlje, jer potpomažu transport kiseonika u organizmu. Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline su prekursori prostaglandina koji regulišu gotovo sve funkcije u organizmu: inflamatorne procese, procese ozdravljenja, imunološki sistem, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, digestivni sistem i mehanizam gubljenja kalorija. Njihov nedostatak može dovesti do redukcije broja i veličine moždanih nervnih ćelija i ometanja komunikacije među njima, što rezultira problemima u učenju, pamćenju i rastu. Linolenska kiselina primarni je aktivni sastojak ulja lana, žutog noćurka, crne ribizle, bundeve i repe. Nastaje u ljudskom organizmu iz linolne kiseline, koja je generalno dovoljno zastupljena u normalnoj ishrani, koja podrazumeva unošenje namirnica koje sadrže dovoljno linolne kiseline (soja, kukuruz, kikiriki, pšenica, suncokret, laneno ulje, hladno ceđena ulja), ali ovaj proces može da bude ometen iz raznih razloga: stresni način života, nepravilna ishrana, virusi, kancerogeni, slobodni radikali, holesterol, zasićene masne kiseline, alkohol, nedostatak vitamina C, B, minerala cinka ili insulina, radijacija, prečišćeni šećeri i proces starenja. Da bi se nadoknadio deficit i dobila potrebna količina linolne kiseline, može se unositi u organizam i u obliku dijetetskih dodataka. Omega 3-6-9 masne kiseline mogu da imaju mnogo korisnih dejstava na organizam kod problema koji se povezuju sa smetnjama u proizvodnji prostaglandina u organizmu: - dijabetes - ekcemi, akne (zajedno sa cinkom) i alergije - smanjuje nivo masnoća, reguliše metabolizam holesterola u krvi i redukuje depoe masti (gojaznost) - ima antiinfamatorno dejstvo i ublažava simptome reumatoidnog artritisa - ublažava simptome PMS-a (premenstrualni sindrom) - održava i reguliše funkcionisanje i integritet ćelijske membrane - može da smanji rizik od nastanka raka debelog creva i dojke jer je ovo ulje bogato ligninima, antikancerogenim agensima - podiže raspoloženje, koncentraciju i pamćenje - kod ateroskleroze Lan (lat. Linum usitatissimum) je industrijska biljka široke namene, ali se vekovima koristi i u ljudskoj ishrani. Ipak, tek nedavno, na osnovu naučnih istraživanja svrstan je u lekovite biljke. Od njegovog semena dobija se jestivo laneno ulje, ali se ne može koristiti za kuvanje jer mu se svojstva uništavaju na visokim temperaturama. Danas se zna da je laneno ulje bogat izvor nezasićenih masnih kiselina, i to esencijalnih: linolne kiseline i alfa-linolenske kiseline i neesencijalne oleinske kiseline. Zbog svog antiinflamatornog dejstva u kombinaciji sa ribljim uljem, smanjuje tegobe uzrokovane reumatoidnim artritisom i multipleks sklerozom. Osobe koje se leče ili konzumiraju veće količine alkohola treba da uzimaju omega 3-6-9, jer ubrzavaju regeneraciju mozga i jetre. Dijabetičari često pate od neuropatije (gubitak čula dodira) i njima su potrebne veće količine. Preporučena doza i način upotrebe Uzeti 1 dozu (1 kapsulu) 1 - 2 puta dnevno, poželjno nakon obroka, sa dovoljnom količinom vode. Upozorenje: pre planirane hirurške intervencije, potrebno je obavestiti lekara o uzimanju proizvoda na bazi omega-3 masnih kiselina. Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi), potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste omega-3 masne kiseline. Zbog visokog sadržaja ribljeg ulja, proizvod ima miris ribe. Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja: 23290/2023 od 15.08.2023. godine.

ULJE ANTISTRESS, 500ML

Antistress ulje za masažu sa mirisom grožđa ima umirujuća svojstva, utiče na bolje opuštanje i uspostavljanje psihičke ravnoteže. Smanjuje nervnu napetost, popravlja raspoloženje i oslobađa od stresa koji su posledica ubrzanog tempa života i svakodnevnih obaveza. Blagotvornost prirodnih ulja i mirisa grožđa, ne samo da opušta, već i podiže telesni tonus. Uz relaks masažu, stimuliše sve telesne funkcije i pomaže da se opet uspostavi sklad tela i duše. Pogodno je za primenu u salonima, ali i za kućnu upotrebu. kozmetičko sojino ulje argan ulje bademovo ulje susamovo ulje BHT miris Umiruje, utiče na bolje opuštanje i uspostavljanje psihičke ravnoteže. Smanjuje nervnu napetost, popravlja raspoloženje i oslobađa od stresa koji su posledica ubrzanog tempa života i svakodnevnih obaveza. Blagotvornost prirodnih ulja i mirisa grožđa, ne samo da opušta, već i podiže telesni tonus. Uz relaks masažu, stimuliše sve telesne funkcije i pomaže da se opet uspostavi sklad tela i duše. Preporučuje se: za opuštanje i bolje raspoloženje kod psiho-fizičkog disbalansa za smanjenje štetnih efekata stresa na organizam    

Magnesium Caps

Magnezijum je esencijalni mineral u tragovima neophodan za sve biološke funkcije uključujući ćelijski energetski metabolizam, regulaciju telesne temperature, proizvodnju nukleinskih kiselina, RNK i DNK, i proteinsku sintezu. U organizmu se ponaša kao koenzim za funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema. U hrani ga ima u bananama, orasima, kikirikiju, cerealijama, mekinjama, tamnozelenom lisnatom povrću, mahunarkama, ribi, medu. U organizmu odraslog čoveka se nalazi oko 25 grama magnezijuma, 50 do 60% te količine u kostima, a ostatak u mišićima i mekim tkivima. Uloga magnezijuma u organizmu je relativno dobro proučena i njegove funkcije i dejstva imaju potporu u nauci i naučnim studijama. Magnezijum obezbeđuje pravilno funkcionisanje nervnog sistema, mišića i enzima, pomaže rad srca, krvotoka, pruža zaštitu od srčanog napada. Neophodan je za pravilan metabolizam krvi, kostiju, zuba, mozga, nerava i mišića. Usporava starenje organizma, sprečava zakrečenje krvnih sudova i normalizuje holesterol, pojačava imunitet i psihičku otpornost. Smanjuje mogućnost nastanka kamena u bubregu i žuči i pomaže kod trovanja hranom. Umanjuje bolove, grčeve, neuralgije i svrab. Magnezijum je izuzetno važan za normalnu apsorciju kalcijuma, natrijuma, kalijuma i vitamina C, kao i za ravnotežu fosfora, transport i razmenu jona i ćelijsku proliferaciju (razmnožavanje). Važan je i za metabolizam insulina, tj. pretvaranje šećera u energiju. To je razlog zbog kojeg oko 30% dijabetičara pati od nedostatka magnezijuma. Magnezijum treba redovno da dodaju svojoj ishrani žene, naročito trudnice i dojilje, ali i ljudi koji svakodnevno konzumiraju alkohol. Magnezijum je veoma važan i za sportiste, jer bez njega ATP ne može da funkcioniše. On učestvuje u energetskom metabolizmu tako što služi kao kofaktor nekim enzimima u konverziji ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Deficit magnezijuma izaziva mišićnu slabost i oštećenje kontraktilne sposobnosti mišića. Preporučena dnevna doza magnezijuma može značajno poboljšati mišićnu snagu, sprečiti nastanak grčeva i zamora za vreme treninga i ubrzati oporavak nakon njih. Magnezijum se dodaje ishrani u cilju: izgradnje i boljeg metabolizma (ishrane) kostiju povećanja energetskih nivoa podrške zdrave funkcije srca ubrzanja proteinske sinteze i izgradnje mišićne mase Preporučena doza i način upotrebe: 1 kapsula dnevno uz jelo ili između obroka ili po preporuci lekara. Aktivna komponenta 1 kapsula % PDU Magnezijum (magnezijum-oksid) 400 mg 107.00% Sastojci: želatin, krompirov skrob, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-silikat), trigliceridi srednjeg lanca, stabilizator (unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza), sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid).

Omega 3

Omega 3 su polinezasićene esencijalne masne kiseline biljnog ili životinjskog porekla. Najbogatiji izvori omega 3 masnih kiselina su riba, naročito iz hladnih mora, i ulje lanenog semena. Omega 3 masne kiseline su glavni sastojak ćelijske membrane, neophodne su za ćelijsku regeneraciju i reprodukciju, a hormoni, koji pokreću sve funkcije u organizmu, ne mogu da se proizvedu bez njih. Aktivne komponente omega 3 masnih kiselina su EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). DHA je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane ljudi, ćelija mozga i retine, te je od izuzetne važnosti za normalan razvoj mozga fetusa i njegovo funkcionisanje tokom celog života. DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i održavanju normalnog vida. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od najmanje 250 mg. EPA i DHA su važne za fizičko i emocionalno zdravlje, mogu da spreče rast tumorskih ćelija i smanje nivo holesterola i triglicerida u krvi stimulišući oksidaciju masti u jetri. EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca. Veliki uticaj imaju i kod depresivnih stanja, na vid, imunološki sistem, u toku trudnoće, na zdravlje zglobova, kod migrena. Omega 3 masne kiseline moraju se unositi u organizam hranom, jer ih organizam sam ne proizvodi. Omega 3 masne kiseline su važne kao dodatak ishrani, jer pomoću njih nastaju prostaglandini koji pomažu na sledeći način: poboljšanje cirkulacije i snižavanje visokog krvnog pritiska podrška kardiovaskularnom sistemu jačanje imuniteta pospešuju metabolizam masti, smanjuju nivo holesterola, triglicerida i šećera u krvi smanjenje upala i bolova kod reumatoidnih oboljenja i sportskih povreda smanjenje negativnih efekata hormona kortizola pomoć kod oboljenja nervnog sistema (multipleks skleroza) smanjenje nivoa fibrinogena i prevencija začepljenja krvnih sudova dodatna energija zdrava funkcija zglobova i zaštita ligamenata, ublažavanje simptoma osteoporoze Preporučena doza i način upotrebe: Odrasli 1 kapsula 1-2 puta dnevno sa dosta tečnosti. Upozorenje: osobe sa hemofilijom i one koje uzimaju varfarin bi trebalo da budu pažljive pri upotrebi suplemenata na bazi ribljeg ulja usled mogućeg antitrombotskog dejstva ribljeg ulja. Suplementaciju na bazi ribljeg ulja bi trebalo prekinuti pre bilo koje operacione procedure. Aktivna komponenta 100 g 1 doza / 1 kapsula %PDU* Riblje ulje standardizovano na: 18% EPA (eikozapentaenska kiselina) 12% DHA (dokozaheksaenska kiselina) 73,53 g 13,23 g 8,82 g 1000 mg 180 mg 120 mg ** ** ** *PDU - preporučeni dnevni unos. ** - PDU nije ustanovljen. Sastojci: riblje ulje (standardizovano na 18% EPA i 12% DHA), omot kapsule (želatin), humektant (glicerol), voda, antioksidans (DL-alfa-tokoferol).

Lecithin

Lecitin je fosfolipid koji se normalno nalazi u organizmu. Sastoji se od glikolipida, triglicerida i fosfolipida. Naziv lecitin se obično koristi kao sinonim za prečišćeni fosfatidil holin, fosfolipid koji predstavlja glavnu frakciju fosfornih jedinjenja koje se dobijaju iz suncokreta, zrna soje ili žumanca (grč. lekithos – žumance). Fosfolipidi čine 25% moždane mase, a fosfatidil holin je i sastavni deo neurotransmitera acetil holina, koji je esencijalan za pravilno i zdravo funkcionisanje mozga. Fosfolipidi formiraju zaštitni omotač oko ćelija i na taj način štite ćelijsku funkciju. Kada se lecitin unese u organizam, on se raspada i oslobađa se holin, koji zatim prolazi kroz ćelijsku membranu. Holin pospešuje metilaciju poput folata TMG (trimetil glicin) i SAMe (S-adenozil metionin), a oni uništavaju homocistein, veoma štetno jedinjenje za krvne sudove poput holesterola. Lecitin se nalazi u proteinima i biljnog (u velikoj koncentraciji ga sadrži soja, žumance, ovas, pšenične klice i kikiriki) i životinjskog porekla (govedini, jagnjetini, džigerici i svinjetini). U savremeno doba može se nabaviti u obliku dodatka ishrani. Lecitin se smatra materijom sa visokim stepenom tolerancije i odobren je za ljudsku upotrebu od strane američke Administracije za hranu i lekove (FDA). S obzirom da predstavlja sastavni deo ćelijske membrane i da može u potpunosti da se metaboliše, smatra se potpuno netoksičnom supstancom. Komercijalno se koristi svuda gde su neophodni prirodni emulgatori i lubrikanti, najčešće u farmaceutskoj industriji za zaštitne omotače. U prehrambenoj industiji se koristi kao emulgator koji sprečava, na primer, razdvajanje čokolade i kakao butera unutar jednog proizvoda, kao što su čokolada ili čokoladne štanglice. Lecitin se priznaje od strane Evropske unije kao aditiv u hrani i označava se oznakom E322 (brojevi E od 300-399 označavaju antioksidante i regulatore kiselosti). Postoje mnoge studije o lecitinu koje ukazuju na pozitivne efekte lecitina koji se dobija iz soje. Lecitin, odn. fosfatidil holin učestvuje u održavanju integriteta ćelijske membrane i olakšava prolaz masti, jona, otpadnih materija i nutrijenata kroz nju. Pomaže organizmu da efikasnije preradi i iskoristi masti, a to njegovo svojstvo može da utiče na lakši metabolizam holesterola i triglicerida i smanjenje masnih depoa uz adekvatnu i redukovanu ishranu. Pored mozga, i drugi vitalni organi, kao što su jetra, mišići, reproduktivni organi, sadrže značajne koncentracije fosfolipida, a najčešći među njima je lecitin. Lecitin se zato preporučuje kod mnogih bolesti, kao što su ekcemi, anksioznost, hepatitis (kao podrška funkciji i detoksikaciji jetre) i kod nekih depresivnih stanja. Iako ne postoji utvrđena deficijencija lecitina, ovo je često preporučivani dodatak ishrani. Uz lecitin preporučuje se uzimanje kalcijuma, a lecitin sinergijski deluje sa ribljim omega 3 uljem i belim lukom. Apsorpciju lecitina pomažu vitamini B kompleksa, vitamini A i C, linolna kiselina, a odmažu: velika količina šećera, kafa, čaj, alkohol i kukuruz. Neke od najosnovnijih koristi od upotrebe lecitina u obliku dodatka ishrani: snižava nivo štetnog holesterola i sprečava njegovo zadržavanje na zidovima arterija podstiče zdrave funkcije mozga i pamćenje, naročito u starosti detoksikuje i odmašćuje jetru, kod ciroze, hepatitisa i visokog holesterola učestvuje u metabolizmu masti i sintezi fosfolipida značajan je za ishranu ćelija centralnog nervnog sistema smanjuje reumatske bolove u zglobovima jača kosu i sprečava njeno opadanje ima umirujuće dejstvo sprečava nastanak ekcema Preporučeno doziranje i način upotrebe: Odrasli 1 ili više gelkapsula dnevno. Aktivna komponenta 100 g 1 doza / 1 kapsula %PDU Lecitin (sojin) 71,3 g 1200 mg ** ** - PDU nije ustanovljen. Sastojci: lecitin (iz sojinog ulja), želatin, humektant (glicerin), voda Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja: 16128/2020 od 16.03.2020. godine.

Vitamin C complex + D3 + Zinc

Dodatak ishrani sa C vitaminom u tabletama.

Magna Shot

Produžava izdržljivost tokom napornih treninga, smanjuje umor, održava normalnu funkciju mišića.

Recovery Gel

Ukus: Višnja. TriCarb matrica sa mešavinom brzo apsorbujućeg proteina, BCAA, l-glutamina, l-lizina i vitamina B5.

Energy Gel Pro

Ukus: Narandža i limun. TriCarb matrica sa mešavinom MCT ulja, l-karnitinom, taurinom, vitaminima, mineralima i argininom. Dizajniran za izdržljivost kod sportista Energy gel obnavlja energiju izgubljenu tokom napornog vežbanja, sa makro elementima niske i visoke kompleksnosti.: TriCarb i MCT (trigliceridi srednjeg ugljenikovog lanca). TriCarb koristi trokomponentnu hibridnu matricu koja je, shodno tome da MCT sadrži masne kiseline, kompleksnija od ugljenih hidrata. Dodatno smo oplemenili Energy gel dragocenim vitaminima i mineralima koji se gube prilikom znojenja kao i sa taurinom, l-karnitinom i argininom. Naziv proizvoda: Energy Gel PRO, ukus narandža, dodatak ishrani Zemlja porekla: EU. Pakovanje/neto količina: 40 g / 1 porcija Uvoznik i distributer: Vitalikum doo, Republike Srpske 133, 21410 Futog, Republika Srbija Namena: dodatak ishrani sa kompleksom ugljenih hidrata i MCT uljem, uz dodatak taurina, L-karnitina i L-arginina. Vitamin B6 doprinosi normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti. Nutritivne informacije: 100 g/40 g : energetska vrednost 681 kJ (161 kcal) /272,4 kJ (64,4 kcal), masti 2 g /0,8 g, od čega zasićene 1,9 g /0,76 g, ugljeni hidrati 33 g/13,2 g, od čega šećeri 23 g /9,2 g, proteini 2,7 g/1,08 g, so 0,42 g/0,168g. Sastojci: prečišćena voda; glukoza; fruktoza; maltodekstrin; MCT ulje (iz kokosa); taurin;emulgator:propilen-glikol;magnezijum-citrat; zgušnjivač:natrijumkarboksimetilceluloza; L-arginin; L-karnitin; magnezijum-glukonat; aroma: narandže; kuhinjska so; kiselina: limunska kiselina; konzervansi:sorbinska kiselina, kalijum-hlorid; piridoksin hidrohlorid (vitamin B6); boje-karoteni, beta-apo-8'-karotenal. Sadržaj aktivnih komponenata 100 g/40 g: glukoza 11,7g*/4,7g*; fruktoza 11,7g*/4,7g*; maltodekstrin 10g*/4g*, MCT ulje 2g*/800mg*, taurin 1,33g*/533mg*, L-karnitin 0,7g*/267mg*, L-arginin 0,7g*/267mg*; magnezijum 150mg/ 60mg (16% NRV*), Vitamin B6 4,78mg/1,9mg (136% NRV*). NRV-nutritivna referentna vrednost; *NRV nije ustanovljena. Način upotrebe: Konzumirati 1 kesicu (40 g) dnevno. Koristiti tokom vežbanja, odmah nakon otvaranja. Dobro promućkati pre otvaranja. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja male dece. Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje I/ili koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Način čuvanja: čuvati proizvod dobro zatvoren, na hladnom i suvom mestu. Ne zamrzavati proizvod. Najbolje upotrebiti do: datuma označenog na pakovanju. Oznaka serije: označeno na pakovanju. Broj i datum upisa u bazu Min. zdravlja R. Srbije: 9419/2021 od 18.08.2021.god.

Energy Gel

Ukus: Breskva i narandža. TriCarb matrica sa mešavinom MCT ulja, l-karnitinom, taurinom, vitaminima i mineralima. Dizajniran za izdržljivost kod sportista Energy gel obnavlja energiju izgubljenu tokom napornog vežbanja, sa makroko elementima niske i visoke kompleksnosti.: TriCarb i MCT (trigliceridi srednjeg ugljenikovog lanca). TriCarb koristi trokomponentnu hibridnu matricu koja je, shodno tome da MCT sadrži masne kiseline, kompleksnija od ugljenih hidrata. Dodatno smo oplemenili Energy gel dragocenim vitaminima i mineralima koji se gube prilikom znojenja kao i sa taurinom i l-karnitinom. Naziv proizvoda: Energy Gel, ukus breskva, dodatak ishrani Zemlja porekla: EU. Pakovanje/neto količina: 40 g / 1 porcija Uvoznik i distributer: Vitalikum doo, Republike Srpske 133, 21410 Futog, Republika Srbija Namena: Namenjeno sportistima. Vitamin B6 doprinosi normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti. Nutritivne informacije: 100 g/40 g : energetska vrednost 628 kJ (148 kcal) /521 kJ (59 kcal), masti 2 g /0,8 g, od čega zasićene 1,9 g /0,76 g, ugljeni hidrati 30 g/12 g, od čega šećeri 23 g /9,2 g, proteini 2,7 g/1,1 g, so 0,12 g /0,05 g; Sastojci: prečišćena voda; glukoza; fruktoza; maltodekstrin; MCT ulje (iz kokosa);L-karnitin; taurin; emulgator-propilen-glikol; magnezijum-citrat; zgušnjivač–natrijum-karboksimetilceluloza; magnezijum-glukonat; aroma-breskva; kiselina-limunska kiselina; kuhinjska so; konzervansi-sorbinska kiselina, kalijum-hlorid; piridoksin hidrohlorid (vitamin B6); boje-karoteni, beta-apo-8'-karotenal. Sadržaj aktivnih komponenata 100 g/40 g: glukoza 11,7g*/4,7g*; fruktoza 11,7g*/4,7g*; maltodekstrin 6,7g*/2,7g*, MCT ulje 2g*/800mg*, taurin 1,33g*/533mg*, L-karnitin 1,33g*/533mg*, magnezijum 150mg/ 60mg (16% NRV*), Vitamin B6 2,3mg/0,9mg (64% NRV*). NRV-nutritivna referentna vrednost; *NRV nije ustanovljena. Način upotrebe: Konzumirati 1 kesicu gela (40 g) dnevno. Koristiti tokom vežbanja, odmah nakon otvaranja. Dobro promućkati pre otvaranja. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja male dece. Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje I/ili koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Način čuvanja: čuvati proizvod dobro zatvoren, na hladnom i suvom mestu. Ne zamrzavati proizvod. Najbolje upotrebiti do: datuma označenog na pakovanju. Oznaka serije: označeno na pakovanju. Broj i datum upisa u bazu Min. zdravlja R. Srbije: 9417/2021 od 18.08.2021.god.

ONE A DAY

dodatak ishrani na bazi vitamina i minerala 12 vitamina i 11 minerala za jači imuni sistem 100 tableta Vitamini i minerali su supstance koje su potrebne organizmu za obavljanje osnovnih fizioloških funkcija. Svrstavaju se u grupu mikronutrijenata jer su nam neophodni u malim količinama. Pa iako je tako, kod dve milijarde ljudi je utvrđen nedostatak vitamina A, gvožđa, joda i/ili cinka. Zbog toga ne čudi da je suplementacija vitaminima i mineralima na nivou populacije jedna od tri osnovne nutritivne intervencije pored obogaćivanja hrane i promena načina ishrane. U odnosu na obogaćivanje hrane i promene načina ishrane suplementacija se odlikuje brzim delovanjem, dostupnošću, brzim dostizanjem rezultata, relativno niskim cenama... Dakle, svakodnevno je potrebno uneti određenu količinu nutritijenata (makro-proteini, masti i ugljeni hidrati i mikro-vitamini i minerali) u organizam kako bi normalno funkcionisao. Nažalost, savremeni način života je učinio da ne vodimo dovoljno računa o našoj ishrani - nije tako raznovrsna kako bi trebala da bude. Ako ovome dodamo činjenicu da je hrana koju proizvodimo zbog zagađenosti vode, zemljišta i vazduha znatno siromašnija nutritijentima nego pre nekoliko decenija, lako je pretpostaviti da ih naš organizam ne dobija koliko bi trebao da bi normalno funkcionisao. Vitamini su esencijalna organska jedinjenja koja naš organizam ne može ili ne može u dovoljnoj količini sintetisati, a imaju brojne uloge u organizmu: deluju kao hormoni, koenzimi, stabilizuju membrane, antioksidansi, učestvuju u rastu, razvoju, reprodukciji... Minerali čine 4-5% telesne mase, a razlikujemo makrominerale za kojima postoji dnevna potreba veća od 100 mg (magnezijum, natrijum, kalijum, hloridi i sumpor), mikrominerale koji su nam na dnevnom nivou potrebni u količini manjoj od 15 mg (gvožđe, cink, jod, selen, mangan, fluorid, molibden, bakar, hrom, kobalt, bor) i elemente u tragovima dnevno potrebne u količini manjoj od 1 mg. One a day je kombinacija 12 vitamina i 11 minerala, dakle stvorena da zadovolji dnevne potrebe svakog pojedinca. Ne dovodeći sve prednosti raznovrsne ishrane, One a day je svakodnevna podrška u borbi protiv deficita mikronutrijentima koji se ne mogu sintetisati u organizmu ili se sintetišu u nedovoljnim kolčinama. Sadržaj aktivnnih sastojaka U 100 g 1/2 tablete Sadržaj aktivnnih sastojaka U 100 g 1/2 tablete Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 7,06 g 60 mg (75% PDU) Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 0,18 g 1,5 mg (107% PDU) Vitamin B3 (nikotinamid) 1,76 g 15 mg (94% PDU) Vitamin A (retinil-acetat) 97,1 mgRE 825 µgRE(103% PDU) Vitamin E (DL-alfa-tokoferilacetat) 0.8g α-TE 6,7 mg α-TE (56 % PDU) Folna kiselina (pteroil-monoglutaminska kiselina) 23,53 g 200 µg (100 % PDU) Gvožđe (gvožđe-fumarat) 1 g 8,5 mg (61 % PDU) Jod (kalijum-jodid) 8,82 g 75 µg (50 % PDU) Cink (cink-oksid) 0,88 g 7,5 mg (75% PDU) Biotin (D-biotin) 0,88 g 7,5 µg (15% PDU) Pantotenska kiselina(kalcijum-D-pantotenat) 0,59 g 5 mg (83% PDU) Hrom (hrom-hlorid) 0,88 g 7,5 µg (19% PDU) Mangan (mangan-sulfat) 0,23 g 2 mg (100% PDU) Molibden (natrijum-molibdat) 0,88 g 7,5 µg (15% PDU) Vitamin B1 (tiamin-mononitrat) 0,18 g 1,5 mg (136% PDU) Vitamin D (holekalciferol) 0,59 g 5 µg (100% PDU) Vitamin B2 (riboflavin) 0,18 g 1,5 mg (107% PDU) Vitamin B12 (cijanokobalamin) 0,53 g 4,5 µg (180% PDU) PDU=Preporučeni dnevni unos; Sastojci: dikalcijum-fosfat; sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, magnezijum-oksid, L-askorbinska kiselina, omotač [stabilizator: polivinil alkohol polietilen glikol-graft-kopolimer, polivinil alkohol];sredstva protiv zgrudvavanja: talk, mono-i di-gliceridi masnih kiselina; gvožđe-fumarat; DL-alfa-tokoferilacetat; sredstva protiv zgrudvavanja – magnezijum stearat, silicijum-dioksid; nikotinamid; cink-oksid; retinil-aceta; mangan-sulfat; kalcijum-D-pantotenat; holekalciferol; tiamin-mononitrat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; pteroil-monoglutaminska kiselina; kalijum-jodid; hrom-hlorid; natrijum-molibdat;natrijum-selenit; D-biotin; cijanokobalamin. Način upotrebe: 1/2 tablete dnevno uz obrok Upozorenje: Trudnice i dojilje, kao i osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje ili koriste neke lekove, pre upotrebe preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod se ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Napomene: Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Alergen info: Proizvedeno u objektu u kome se prerđuje mleko, jaja, gluten, soju, ljuskare, sumpor-dioksid i jezgrasto voće. Način čuvanja: Čuvati na temperaturi od 5°-25°C u dobro zatvorenoj boci, na suvom i tamnom mestu Najbolje upotrebiti: do datuma utisnutog na pakovanju (dd/mm/gggg); Serija: označeno na pakovanju (LOT broj) Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 10295/2022 od 10.03.2022. god.

Omega 3 Fish Oil

Riblje ulje - za zdravlje kardiovaskularnog sistema i metabolizam lipida​.