You are here

Zamene za obrok i proteinski napici

Zamene za obrok ili MRP (Meal Replacement Powder u prevodu praškaste zamene za obrok) su jako praktična varijanta za osobe koje nisu uvek u mogućnosti da ispoštuju izbalansirani obrok iz ma kog razloga. U pitanju je instant preparat ( u kutiji ili kesicama) koji se pravi u vidu šejka sa mlekom ili vodom, vrlo brzo. Tako da u obliku tečnog obroka dobijate potrebne hranljive materije kao što su proiteini, ugljeni hidrati, masti, vitamini i minerali... Sve što bi jedan izbalansirani obrok trebao da sadrži. Pored toga u ovim preparatima se često mogu naći dijetalna vlakna i enzimi koji će pomoći vašem digestivnom traktu i pomoći varenje. Takodje poneke zamene za obrok mogu sadržati i L-karnitin za one koji zamenu za obrok kmoriste u cilju regulacije telesne težine.

Naravno da je vaša ishrana prioritetna i nezamenljiva tako da ove zamene za obrok trebaju predstavljati samo opciju ako ste u nemogućnosti da u tom trenutku jedete čvrste obroke (recimo ako ste predugo na radnom mestu, ako nemate dovoljno vremena za pripremanje i konzumiranje čvrste hrane a opet vodite računa o ishrani i slično).

Zamene za obrok su dobre opcije i za sve one koji žele da održe liniju ili rade na korekciji svoje težine. Oni vam mogu omogućiti da kontrolišete unos kalorija i hranljivih materija i da ne dovedu do nepoželjnog prejedanja. Samim tim je poželjno ih koristiti u vidu večere koja je najdiskutabilniji obrok kada zbog usporenog metabolizma ne trebamo preterivati u hrani. Ili u smislu neke užine kada treba brzo zadovoljiti napad gladi i slično.

Opet ponavljamo vaša ishrana je najbitnija a ovo mogu biti samo saveznici za one koji vode računa o unosu hranljivih materija, tako da nije preporučljivo zamenama za obrok menjati više od 1-2 obroka dnevno. Naravno zavisno od vaših potreba.

Grenade Carb Killa® protein shake

25g proteina, nizak nivo šećera, samo 195 kalorija!
Pakovanje: 
330 ml

Carb Killa® Protein Spread

Proteinski namaz sa 20% proteina poreklom iz whey-a;    87% manje secera; Bez glutena* Pogodno za vegetarijance.
Pakovanje: 
360 g

Oat & Fruits bar

Ovsena kaša u obliku pločica! Sa čokoladnim ili voćnim prelivom. Obrok za poneti
Pakovanje: 
70g

Caseine Zero

Kazein, noćni, sporo-apsorbujući protein iz mleka.
Pakovanje: 
908 grama

Protein Matrix

80% proteinska mešavina whey, milk i beef proteina.
Pakovanje: 
2270g

Ultra Loss Shake

Proizvod za zamenu obroka na dijeti, sa visokim sadržajem proteina, vitamina, sagorevača masti i dijetetskih vlakana. 
Pakovanje: 
450 g