You are here

Zamene za obrok i proteinski napici

Zamene za obrok ili MRP (Meal Replacement Powder u prevodu praškaste zamene za obrok) su jako praktična varijanta za osobe koje nisu uvek u mogućnosti da ispoštuju izbalansirani obrok iz ma kog razloga. U pitanju je instant preparat ( u kutiji ili kesicama) koji se pravi u vidu šejka sa mlekom ili vodom, vrlo brzo. Tako da u obliku tečnog obroka dobijate potrebne hranljive materije kao što su proiteini, ugljeni hidrati, masti, vitamini i minerali... Sve što bi jedan izbalansirani obrok trebao da sadrži. Pored toga u ovim preparatima se često mogu naći dijetalna vlakna i enzimi koji će pomoći vašem digestivnom traktu i pomoći varenje. Takodje poneke zamene za obrok mogu sadržati i L-karnitin za one koji zamenu za obrok kmoriste u cilju regulacije telesne težine.

Naravno da je vaša ishrana prioritetna i nezamenljiva tako da ove zamene za obrok trebaju predstavljati samo opciju ako ste u nemogućnosti da u tom trenutku jedete čvrste obroke (recimo ako ste predugo na radnom mestu, ako nemate dovoljno vremena za pripremanje i konzumiranje čvrste hrane a opet vodite računa o ishrani i slično).

Zamene za obrok su dobre opcije i za sve one koji žele da održe liniju ili rade na korekciji svoje težine. Oni vam mogu omogućiti da kontrolišete unos kalorija i hranljivih materija i da ne dovedu do nepoželjnog prejedanja. Samim tim je poželjno ih koristiti u vidu večere koja je najdiskutabilniji obrok kada zbog usporenog metabolizma ne trebamo preterivati u hrani. Ili u smislu neke užine kada treba brzo zadovoljiti napad gladi i slično.

Opet ponavljamo vaša ishrana je najbitnija a ovo mogu biti samo saveznici za one koji vode računa o unosu hranljivih materija, tako da nije preporučljivo zamenama za obrok menjati više od 1-2 obroka dnevno. Naravno zavisno od vaših potreba.

Protein Cream

BioTechUSA proteinski krem je stigao i odličan je izbor za sladokusce koji veliki naglasak stavljaju na zdrav način života. Više ne morate da se borite sa svojom savešću kada vam je potrebno nešto slatko, jer krem ne sadrži dodatni šećer.

Carb Killa® Protein Spread

Proteinski namaz sa 20% proteina poreklom iz whey-a;    87% manje secera; Bez glutena* Pogodno za vegetarijance.

Oat & Fruits bar

Ovsena kaša u obliku pločica! Sa čokoladnim ili voćnim prelivom. Obrok za poneti

Micellar Casein

Kazein, noćni, sporo-apsorbujući protein iz mleka.

Protein Matrix

80% proteinska mešavina whey, milk i beef proteina.

Ultra Loss Shake

Proizvod za zamenu obroka na dijeti, sa visokim sadržajem proteina, vitamina, sagorevača masti i dijetetskih vlakana.